Líbejte se, budete zdraví! Znáte všechny pozitivní účinky polibků?


Líbáním si předáváme lásku a cit, ale kromě toho i hromadu slin.

Desetivteřinová pusa znamená nejen to, že si připadáte jako v nebi, ale i to, že si s partnerem předáte až osmdesát milionů bakterií, které umí zafungovat jako přírodní očkování. Při vášnivém polibku zapojíte až 34 svalů a spálíte okolo dvaceti kalorií. Protože líbáním průměrně strávíme až dva týdny života, určitě vás potěší, že při těchto milých partnerských chvilkách tvrdě dřete i na svém zdraví.

Trénink srdce a hubnutí
Za pořádné líbací scény ve filmech by měli herci produkci platit jako za hodinu v posilovně. Mohou si tak totiž báječně posílit fyzickou kondici. Líbáme-li se naplno, srdce bije asi 110 krát za minutu, zatímco běžný klidový tep je mezi 70 a 80 tepy. Fit se po líbání cítíme i díky zvýšenému přísunu kyslíku. Během líbání se nadechujeme až třikrát rychleji a intenzivně tak posilujeme plíce. S nadsázkou lze říci, že kdo se více líbá, lépe dýchá i při běhu. A tím sportovní pozitiva nekončí: líbáním lze spalovat kalorie. Stačí tedy okolo deseti pořádných polibků a nemusíte si už vyčítat čokoládovou tyčinku.

Imunita a dokonalé zuby
Sliny, které při líbání produkujeme, stimulují imunitu a umí skvěle ochránit chrup a zamezit vzniku zubního kazu. Líbání zlepšuje kromě nálady i stav dutiny ústní, povzbuzuje tvorbu slin, které obsahují vápník a fosfor, a tak si naši zubní sklovinu chráníme před vznikem zubního kazu. „Sliny obsahují mimo jiné i látky, které dokáží urychlit hojení ran,“ vysvětluje MUDr. Michal Karas ze společnosti Herbadent. Jenom líbat se ovšem nestačí. Je zapotřebí dbát na pečlivou hygienu. Jedničkou v péči o chrup jsou bylinné přípravky, které nezpůsobují alergické reakce a jsou účinné. Taková je HERBADENT® HOMEO, bylinná́ zubní́ pasta, která neobsahuje fluor ani mentol. Hlavní účinnou složku gelové zubní pasty HERBADENT® HOMEO tvoří extrakt ze 7 bylin pro zdravé dásně: řepík lékařský, heřmánek pravý, šalvěj lékařskou, mochnu nátržníku, ženšen, hřebíček a fenykl. Byliny mají jedinečný pozitivní vliv na zdraví dásní, na potlačení krvácení a mírní zubní záněty i příznaky paradentózy. Silice hřebíčku a fenyklu působí antisepticky a zlepšují dech, ženšenový extrakt zvyšuje vitalitu a regeneraci dásní.

HERBADENT® HOMEO, bylinná́ zubní́ pasta

Antistresová terapie a hladká pokožka
Během líbání organismus rázem funguje jako malá chemická laboratoř. Tělo vyplavuje fenylethylamin a serotonin, hormon štěstí a dobré nálady a naopak aktivací neuropeptidů postaví účinnou hráz proti vyplavování stresového hormonu kortizonu. Zvyšuje se i produkce pohlavních hormonů a díky intenzivnímu zapojení množství svalů roste i napětí pleti ve tváři a na krku – podporuje se tak prokrvení kůže a pravděpodobně není na světě účinnější prevence vzniku vrásek než je tato kombinace.

Zdroj foto: ISIFA

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.