Jak vybrat správného zubaře pro děti


Zubaře navštivte se svým dítětem již v jeho 6 měsících, po prořezání prvního zubu. Podle čeho ale stomatologa správně vyberete a dá se vůbec ještě sehnat dětský zubař v Praze?

Citlivý přístup zubaře i rodičů

Dětský zubař musí disponovat ještě větší trpělivostí než je tomu u zubaře pro dospělou populaci. Proč? Děti se často lékaře bojí a mají panický strach z vyšetření. Rozhodně tomu nepomáhá strašení ze strany rodičů: „Když si nebudeš čistit zuby, pan doktor vytáhne vrtačku a bude tě to bolet“. Děti si až příliš dobře takové věci pamatují. Někdy stačí i jedna špatná zkušenost z ordinace, kdy lékař dítě okřikne nebo jedná hrubě. Správný výběr zubaře pro děti představuje proto klíčový moment a ušetří spoustu nervů nejenom vašemu dítěti ale i vám. Čerpejte ze zkušeností ostatních pacientů a z jejich doporučení.

Mléčné zuby a péče o ně

Dětské zuby vyžadují speciální přístup. Méně mineralizovaný chrup způsobuje rychlý postup kazu do hloubky. Nervy jsou blíže povrchu, proto zákrok bolí děti víc než dospělé pacienty. Dítě si samozřejmě může čistit zuby samo, ale zhruba do 8 let věku dítěte by měli zuby důsledně dočišťovat rodiče. Pamatujte na to, že špatnou péči a zkažené zuby už nezachrání ani sebelepší stomatolog.

Jak na dětské zoubky?

Zubařů v Praze ubývá

Zubní lékaři mají ve většině případů v hlavním městě stop stav nebo s nimi mají rodiče špatné zkušenosti. Dentální klinika Jan Stuchlík nabízí příjemné prostředí uzpůsobené pro děti přímo v centru Prahy. Profesionální personál vám poradí, jak správně pečovat o zuby vaší ratolesti. Součástí preventivní prohlídky u dětského zubaře je vyšetření zaměřené na dobré prořezávání zubů a kontrolu správného vývoje čelistí. V pozdějším věku je součástí preventivních prohlídek vyvolání snímků na odhalení případných kazů v mezizubních prostorách. Klinika Jana Stuchlíka nabízí kvalitní péči a perfektní podmínky pro bezbolestné ošetření zubů vašeho dítěte.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.