Kontaktní čočky – korekce zrakových vad a stylový vzhled

20.10.2011 | Jak být krásná

Pokud vám váš lékař diagnostikoval některou ze zrakových vad a předepsal vám nošení dioptrických brýlí, neklesejte na mysli – je zde ještě alternativa v podobě kontaktních čoček.

Ty totiž slouží jako účinný prostředek pro korekci zrakových vad (krátkozrakost, dalekozrakost, astigmatismus či presbyopie), ale také slouží jako módní doplněk – dokážou například pozměnit barvu vašich očí a dodat jim zajímavý, nevšední vzhled. Pokud tedy chcete dbát o zdravotní stav vašeho zraku a nepatříte zrovna mezi příznivce brýlových obrouček, jsou kontaktní čočky řešením přesně pro vás.

Jak vybírat kontaktní čočky?
Faktorů, které ovlivňují výběr čoček je celá řada. Všemu samozřejmě předchází návštěva kvalifikovaného lékaře, který musí provést řádnou diagnózu. Poté se již musíte zamyslet, jak často a při kterých příležitostech budete čočky nosit – respektive zda je budete nosit pouze na sport, do společnosti, nebo zda si zvolíte kontinuální nošení – tedy 24 hodin denně. Za tímto účelem si lze vybrat čočky jednodenní, čtrnáctidenní nebo měsíční. Každý typ čoček má své pro a proti. Například čočky jednodenní mají svou nespornou výhodu v tom, že díky jejich každodenní výměně nedochází k usazování nečistot na povrchu čočky, které pak mohou způsobit nepříjemné zdravotní komplikace. Za nevýhodu lze považovat to, že častá aplikace čoček do očí nemusí být pro každého zrovna příjemná. Kontaktní čočky představují velké plus, pakliže se často věnujete sportovním aktivitám. Brýle a sport skutečně nejdou dohromady a kontaktní čočky umožňují aktivní sportování i lidem, kteří trpí silnou zrakovou vadou. Čočky se na rozdíl od brýlí jen tak nerozbijí, při větší námaze se nezamlží a také nedochází ke zkreslení obrazu, jako je tomu v případě okrajů brýlových skel. Pokud hodláte čočky nosit především při sportu, doporučujeme zvolit jednodenní čočky se strmějším zakřivením, které zajistí, že čočka z oka jen tak nevypadne.

           

V současné době je na trhu celá řada vysoce kvalitních čoček. Zmínit můžeme například měsíční kontaktní čočky Air Optix Aqua, které nabízejí až o 30% větší smáčivost povrchu oka, což zajišťuje maximální hydrataci a velice pohodlné nošení. Air Optix Aqua skutečně poskytnou maximální komfort po celou dobu nošení. Doporučit můžeme také čočky z řady Soflens, a to především pro jejich maximální obsah vody, což účinně eliminuje nepříjemný pocit suchých očí, štípání či zarudnutí. Čočky z řady Soflens můžete nosit až 90 dní!

                         

Při výběru čoček je tedy vhodné zvážit celou řadu faktorů a „nestřílet“ jenom tak naslepo. Každému uživateli čoček vyhovuje něco jiného a je proto dobré svůj výběr dopředu řádně zvážit. Nicméně v současné době je na českém trhu celá řada kvalitních čoček, které umožňují pohodlné nošení, příjemný vzhled a především také korekci zrakových vad.

www.cockyshop.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.