Jak zůstat zdravá i v zimě?


V zimě je naše imunita oslabená a organismus se musí potýkat s velkou teplotní změnou. Často pak snáze chytíme nějaký ten bacil. Svému tělu můžeme pomoci správným stravováním, zdravým životním stylem a teplým oblečení. Někdy se ale bacilům stejně neubráníme.

Bakterie číhají všude

Pokud se o sebe dobře staráme, snižujeme možnost nachlazení. Nevyhneme se přesto bakteriím a virům, které najdeme i na místech, o kterých si myslíme, že jsou dokonale čistá. Umyté nádobí, ručník na ruce, kuchyňská linka, klika od dveří… To vše jsou místa, která se tváří jako čistá, ale kdybyste se podívaly pod mikroskopem, nestačily byste se divit. Naše tělo se neustále vystavuje bakteriím a virům, které se snadno šíří. Jak proti tomu bojovat?

Bakterie

Antibakteriální gel

Skvělou prevencí je hygiena. Pokud si umyjete ruce, většinou nachytáte bakterie, když i je utřete do ručníku. Ideálním pomocníkem pro čisté ruce je Antibakteriální gel, který můžete použít bez vody. Ruce jím jednoduše namažete jako krémem a zničíte tak 99% bakterií! Například značka Dettol nabízí i voňavou variantu s heřmánkem, takže se nemusíte obávat žádného zápachu dezinfekce.

Antibakteriální ubrousky

Úžasný vynález v podobě vlhčených antibakteriálních ubrousků doslova vysvobodí vaši domácnost od bakterií a virů. Tyto ubrousky ničí 99% bakterií, včetně E.coli, salmonelly, MRSA a chřipkového viru! Nemusíte se bát o svůj nábytek, protože jsou bez bělidla a barviv. Jsou velmi praktické pro použití v kuchyni, kde se připravuje jídlo nebo v okolí dětského vybavení. Ubrousky si navíc můžete vzít všude s sebou. Nemocní kolegové v práci už neohrozí váš oběd. Zůstaňte v bezpečí od bakterií a virů a nemoci na vás budou krátké.

Zdroj foto: pixabay.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.