Jak si užít poznávací zájezd bez starostí

01.11.2012 | Děti a rodina

Chystáte se na poznávací zájezd či long weekend do Říma, Barcelony, Paříže, New Yorku, anebo jiné proslulé metropole? Správná volba, nyní je ten pravý čas na výlety za poznáním. Aby Vám Váš výlet nic nepokazilo, ujistěte se, zda máte s sebou vše potřebné.

Co Vám nesmí v kufru chybět
Pokud si chcete svůj několikadenní poznávací zájezd nebo long weekend opravdu užít, kromě samozřejmostí, jako je platný doklad totožnosti (v zemích EU nepotřebujete pas), kreditní karta a letenka si nezapomeňte do kufru přihodit také slovník, prášek proti nevolnosti, pohodlné boty, ve kterých vydržíte celý den chodit, a nějaký ten teplejší, a zároveň nepromokavý kousek oděvu, přestože předpověď slibuje slunečné počasí. Přece jen na podzim již není počasí tak stabilní.   

Nezapomeňte se pojistit
Další velmi důležitou věcí, kterou se skutečně nevyplácí podcenit, je cestovní pojištění. Jeho uzavřením minimalizujete rizika vyplývající z nepříjemných událostí jak v zahraničí, tak tuzemsku. Nejpohodlnější, nejlevnější, a zároveň nejrychlejší způsob sjednání představuje pojištění on-line. Stačí jen vyplnit základní data o Vaší osobě a zadat údaje, jako je datum Vašeho odjezdu a návratu. Zaplatit můžete pomocí internetového bankovnictví. Cestovní pojištění Vás může ochránit také před nepříjemnostmi v případě krachu Vaší cestovní kanceláře. Když si k ceně zájezdu připlatíte pár desítek korun, máte zaručenou výplatu až desítek tisíc, pokud k uskutečnění zájezdu z důvodu krachu cestovní kanceláře nedojde. Tato novinka je dostupná také online na internetu.



Šťastnou cestu

Věříme, že díky našim praktickým tipům na nic důležitého nezapomenete, a výlet Vám nic nepokazí. Jen pozor na hádku s partnerem, proti které se nemůžete ani pojistit. Zatím. Přejeme Vám šťastnou cestu!

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.