Hubnutí v infrasauně


Pravidelné saunování má blahodárné účinky na zdraví člověka a je skvělým preventivním opatřením proti nemocem.

Kromě klasických finských saun se v dnešní době těší velké oblibě infrasauny. Ty pracují na principu vyzařování infračervených paprsků. Infrasauny a sauny jsou také skvělým pomocníkem při odstraňování nadbytečných kil nebo celulitidy.

Infračervené záření dokáže proniknout hluboko do našeho těla, a to až 4 cm hluboko, čímž dochází k jeho prohřátí a uvolnění. Dochází tak k lepšímu uvolnění svalů, prokrvení vnitřních orgánů, zvýšení srdečního objemu a rytmu, díky čemuž může krev lépe cirkulovat. Také pokožka bude více prokrvená, pevnější a zbaví se nečistot.

Boj s nadváhou
Pokud ke sportu a zdravé stravě hledáte další účinný prostředek, který vám napomůže s redukcí váhy, je infrasauna skvělou volbou. Teplota v infrasaunách se pohybuje mezi 50 - 60 °C. Lidský tuk začíná kapalnět při teplotě 43 °C a podkožní tuk je tak uvolňován společně s potem. Póry se pročistí, kůže se stává zdravější a tělo se zbaví toxinů, které se hromadí v tělesném tuku.

Při pocení a působení infrazáření se spalují také kalorie a to až kolem 500 kcal během půlhodinové terapie. Při vypocení jednoho gramu potu spotřebuje vaše tělo až 0,568 kilokalorií energie. Během jednoho třicetiminutového sezení můžete shodit tedy až 0,5 kg hmotnosti. Samozřejmě proces vašeho hubnutí není založen na ztrátě vody. Tu po saunování musíte doplnit vhodnými tekutinami.

Pravidelné saunování má blahodárné účinky na zdraví člověka

Detoxikace organismu
Infrasauny slouží ke zlepšení funkce organismu a napomáhají odbourávat nežádoucí látky z těla. Hlubší a intenzivnější prohřátí organismu v infrasaunách vede k velmi výraznému pocení. Až 80 % tepla vstřebá vaše tělo a pouhých 20 % se rozptýlí do okolního prostředí, čímž dochází k daleko intenzivnějšímu prohřátí a pocení než u klasických saun.

Zrychlením metabolismu a energetického výdeje způsobeného intenzivním pocením, které v infrasauně po chvíli nastává, se tělo aktivně zbavuje škodlivých a toxických látek, které se v něm jinak hromadí. Díky působení tepla se vaše krevní cévy snáze prokrví a lymfatický systém tak snáze nežádoucí tukové kyseliny vyloučí z těla ven.

Pot vyprodukovaný v infrasauně dosahuje ve svém složení podílu až 20 % škodlivých látek a 80 % vody. Při běžném pocení odchází tyto látky z těla v maximálním množství 3 %. Tedy 20% potu, který je během pobytu v infrasauně vyloučen z těla, obsahuje škodlivé látky - cholesterolem, tukové buňky a v tucích rozpustné jedy, těžké kovy a kyseliny, sodík i čpavek.

Boj s celulitidou
Kromě hubnutí se pravidelným pobytem v infrasauně dočkáte také vyhlazení celulitidy a povzbudíte si krevní oběh. Celulitida je vodní a tuková usazenina pod kůží, kterou lze infrasaunou účinně odbourat. Ideální je infrasaunu využívat denně, ale ne všichni mají takové možnosti. Pokud budete navštěvovat infrasaunu 1 - 2x týdně, výsledky se také brzy dostaví.

Po pobytu v infrasauně je vaše pokožka pevnější a aktivněji se zbavuje nečistot. Díky tomu má saunování skvělý vliv také na čištění ucpaných pórů, léčbu akné a dalších kožních problémů, včetně suchého ekzému, kopřivky nebo lupénky.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.