Domácí olivová maska na vlasy

18.03.2013 | Krása a móda | Vlasy

Máte nepoddajné vlasy a vysušené konečky? Zkuste olivovou masku, kterou si můžete vyrobit sami doma. Olivy působí doslova jako balzám a dokážou s vlasy i pokožkou zázraky.

Pokud máte častý pocit velmi jemných, suchých konečků, drsných vlasů na dotek, nebo se Vám nerovnoměrně vlasy vlní a ztrácí lesk, pak je pro vás záchranou domácí olivová maska.

Co budete potřebovat? Obyčejné igelitové rukavice (najdete například v krabičkách barev na vlasy), misku s 5 ti polívkovými lžícemi vody, 3 polívkové lžíce olivového oleje, lžíci na míchání a 1-2 lžíce jakéhokoliv kondicionéru či přímo masky na vlasy (doporučujeme přímo olivovou masku z řady Planet Spa od Avonu).

Jak na to?
Všechny přísady smícháme dohromady, dokud se nám nevytvoří vodová kašička. Olej se nikdy úplně nesmíchá s vodou, ale to nám tolik nevadí. Vlasy nejdříve umyjeme běžným šamponem. Poté si nasadíme rukavici a potíráme si naší domácí vyrobenou maskou vlasy (asi tak do poloviny kštice od konečků). Pozor, opravdu si masku nenanášejte ke kořínkům - mohlo by se stát, že týden nedostanete mastnotu oleje z vlasů. Asi tak 5 minut necháme konečky v olivové masce. Zbytkem vlasy můžeme i polít (opět jen dolní polovinu vlasů). Kdo má opravdu zničené vlasy, může je po aplikaci masky zagumičkovat do igelitového sáčku či čepice a 10-20 minut nechat intenzivně působit. Masku nakonec smýváme vlažnou vodou a postupně teplotu snižujeme, aby se nám vlasy opravdu viditelně leskly.

Vlasy budou po umytí superlesklé a opticky i o 3-5 cm delší (narovnají se =  ztěžknou).

Tuto masku svým vlasům můžete dopřávat jednou za 2 týdny.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.