Dekorační závěsy změní interiér k nepoznání

01.08.2011 | Bydlení

Nejste spokojeni se vzhledem svého interiéru? Připadá Vám příliš obyčejný, anebo designové strohý? Dekorační závěsy změní Vaše bydlení k nepoznání.

Závěsy lze kombinovat s roletami a žaluziemi
Dekorační závěsy jsou elegantními strážci domácího soukromí. Kromě toho, že přispívají k tepelné a světelné pohodě v místnosti, tak ji esteticky zušlechtí, designové sjednotí a zútulní. Dekorační závěsy proto najdeme také v bytech, jejichž majitelé před záclono-závěsovou klasikou upřednostňují spíše moderní prvky stínící techniky, jako jsou rolety a žaluzie. V tomto případě pak mají závěsy výhradně povahu bytového doplňku. Dekorační závěsy se však nepoužívají pouze ke zkrášlení blízkosti oken, prosklených stěn či dveří, ale stejně dobře slouží k rozdělení interiéru. Zde nemáme na mysli pouze klasický předěl větší místnosti, ale také využití dekoračních závěsů v kombinaci s nábytkem. Dobrým příkladem je postel s nebesy, ke které vybereme dekorační závěs sladěný s barvou povlečení.            

    

Tipy pro minimalistický interiér
Pokud Vám připadá Váš minimalistický interiér nedostatečně útulný, nebojte se do něho vybrat dekorační závěsy, které způsobí lehký odklon místnosti od strohého minimalismu. Tradiční těžké závěsy zde nemají co pohledávat. A na laciné látky, jako je polyester, také raději zapomeňte. Mnohem lepší variantu představuje gobelín nebo samet. Barevné ladění záleží jen na Vás, trendy jsou však nadčasové odstíny, jako je například béžová.     

Foto: Modern-luxury-homes.blogspot.com, Adrapesandcurtains.com

Přečtěte si také:

Navštivte také: Kosmetika, Diskuze pro ženy

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.