Chraňte se před sluncem


Konečně je tu léto! A jelikož tropické třicítky letos dorazily poněkud dříve, užíváme si teplo podobné přímořským letoviskům už v červnu. Nezapomínejte ale na to, že se proti slunečnímu záření musíte chránit i ve městě.

Slunce ve městě
Mnoho z nás si stále myslí, že chránit kůži opalovacím krémem je nutné pouze u moře, nebo maximálně na koupališti. Ale není to pravda. Vaše kůže je po zimních a jarních měsících hodně citlivá a velmi snadno se spálí, i když si sednete na oběd na zahrádku, nebo se po cestě z práce projdete po městě. Proto je ideální myslet na Váš polední/ odpolední program již ráno a bez problému se namažte opalovacím krémem. Ideálně volte nějaké méně mastné spreje. I ve městě však nepodceňujete nebezpečí UVA a UVB záření a chraňte se alespoň faktorem SPF 20.

Slunce ve městě

Opalovací krém také můžete nosit u sebe v kabelce, a namažete se, než na sluníčko z klimatizované kanceláře vyjdete. Vaše kabelka by v těchto teplotách měla obsahovat i vlhčené ubrousky, nebo vodu v rozprašovači, abyste se mohla chladit.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.