Vynikající křenová omáčka

29.4.2010 | Gastronomie

Dostali jste chuť na vydatný oběd? Tak co by Vaše mlsné jazýčky říkaly křenové omáčce s hovězím masem? Zde je náš recept!

Křenová omáčka:

Suroviny:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
¾ litru hovězího vývaru 
1/4 litru smetany ke šlehání 
3 lžíce smetanového křenu
sůl 

Postup:

  1.  Na pánvi si nejprve připravíme jíšku z másla a hladké mouky.
  2.  Osolíme a zalijeme částí vývaru (ve kterém jsme předtím uvařili hovězí maso s bobkovým listem, novým kořením a cibulí) a za stálého míchání povaříme. 
  3.  Jakmile je omáčka hustá, přidáme 3 lžíce smetanového křenu a smetanu. Pokud křen není dostatečně ostrý, přidáme jemně mletý bílý pepř. 
  4.  Promícháme. Podáváme s plátky hovězího a knedlíkem.
  5.  Tip: Omáčku lze vylepšit přidáním strouhaných mandlí. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.