Jablečný ocet pro Vaši štíhlou linii

7.5.2010 | Gastronomie

Jablečný ocet je vynikající antioxidant. Nemusíte ho kupovat v obchodech, když je jeho domácí výroba tak snadná! Přečtěte si náš recept.

Jablečný ocet:

Suroviny:
1-1,5 kg jablek 
3-3,5 litru vody

Postup:

  1.  Jablka omyjeme, zbavíme stopek a bubáků. 
  2.  Pak je nastrouháme, vložíme do pětilitrové sklenice a zalijeme vodou skoro až po okraj.
  3.  Necháme stát tak dlouho (zpravidla týden až deset dní), dokud jablka nepřestanou kvasit.
  4.  Poté octový polotovar přecedíme, důkladně vymyjeme sklenici a nalijeme zpátky. Skladujeme 3-4 týdny na chladném místě.
  5.  Ocet znovu profiltrujeme a nalijeme do lahví, které skladujeme v chladničce.
  6.  Kdo si chce pročistit organismus, měl by každý den ráno vypít nalačno sklenici vody se dvěma lžícemi domácího jablečného octa!

Přečtěte si také: 

 

Recepty na saláty

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.