Rychlá zeleninová polévka

27.02.2010 | Gastronomie

Přepadl Vás hlad? Potřebujete se zahřát? Uvařte si rychlou zeleninovou polévku, která Vás zasytí!

Zeleninová polévka:

Suroviny:
1 menší plechovka zelených fazolek
2 střední brambory
200 g klobásy nebo kuřecího masa
1 cibule
2 lžíce rostlinného oleje 
2 lžíce kečupu
1 kostka bujónu 
sůl 

Postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájenou klobásu nebo maso, na kostky nakrájené oloupané brambory. Orestujeme, zalijeme vodou, přidáme bujón a sůl. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec přidáme zelené fazolky s kečupem. Promícháme a podáváme s pečivem. Ke zjemnění chuti můžete přidat lžíci másla. Pokud máte naopak rádi pálivou variantu, přidejte chilli omáčku dle libosti.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na polévky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.