Hovězí guláš jako v hospodě

9.4.2010 | Gastronomie

Chodí Váš manžel rád do hospody? Uvařte mu pravý hospodský gulášek! A kupte k němu alespoň dva lahváče!

Recept na hovězí guláš:  

Suroviny:
600 g předního hovězího
300 g cibule
3 stroužky česneku
sádlo
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
majoránka
sladká paprika
mletý pepř
sůl
2 krajíce chleba 

Postup:

  1.  Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle, dokud není pěkně hnědá.
  2.  Posypeme sladkou paprikou, přidáme 3 lžíce kečupu a 3 lžíce hladké mouky.
  3.  Přidáme na kostky nakrájené maso, zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme majoránku a pepř. 
  4.  Maso dusíme cca hodinu. Pravidelně přiléváme vodu, aby se nám gulášek nepřipálil.
  5.  Nakonec zahustíme střídkou ze dvou krajíců chleba a přidáme prolisovaný česnek
  6.  Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.