Rizoto s kuřecím masem je lehké ale zasytí

23.02.2010 | Gastronomie

Rýži lze upravit na stovky způsobů. My si dnes připravíme rizoto, které je v různých obměnách populární v mnoha evropských zemích.

Rizoto s kuřecím masem:

Suroviny:

2 šálky rýže
2 balíčky kuřecích hřbetů na polévku
mražený hrášek s mrkví
1 cibule
1 stroužek česneku
olivový olej 
bobkový list
nové koření
sůl
strouhaný sýr na posypání 

Postup:
Kuřecí hřbety, cibuli, česnek, koření a sůl vložíme do hrnce a vaříme, dokud maso není úplně měkké. Slijeme vývar a uvaříme v něm rýži dle návodu. Kuřecí hřbety necháme vychladnout, obereme je a vmícháme do uvařené rýže. Vsypeme mraženou zeleninovou směs a zapečeme v troubě. Před servírováním posypeme strouhaným sýrem. Jako přílohu doporučujeme nakládanou zeleninu, například květák.

Dobrou chuť! 

Přečtěte si také:

Recepty z kuřecího masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.