Pečený králík s lahodnou vůní

22.2.2010 | Gastronomie

Nejeden z nás se ochuzuje o tuto lahůdku, protože mu pečený králík příliš nevoní. Ale to je škoda! Přinášíme Vám proto tip, jak si upéci králíka, který nebude cítit králičinou, ale lahodně vonět!

Pečený králík:

Suroviny:

4 porce králičího masa
8 plátků slaniny
1 cibule 
1 celý česnek
olivový olej 
sůl a černý pepř
čerstvý rozmarýn

Postup:
V hluboké pánvi osmahneme nahrubo nekrájenou cibuli a přepůlené stroužky česneku. Přidáme porce králičího masa a je zprudka osmahneme z obou stran. Vše přendáme do pekáčku, zalijeme vodou a přidáme větévky rozmarýnu. Osolíme a opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Vyjmeme z trouby, porce masa překryjeme plátky slaniny. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 40-50 minut. Maso pravidelně kontrolujeme a podléváme vodou. Podáváme s pečeným bramborem a se špenátem nebo s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty z kuřecího masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.