Rajčatová polévka z čerstvých rajčat

17.12.2010 | Gastronomie

Víte, že rajčata obsahují spoustu antioxidantů? A že konzumací tepelně upravených rajčat předcházíme rakovině? Uvařte si rajčatovou polévku z čerstvých rajčat!

Suroviny: 

4 zralá rajčata
1 větší mrkev
1 menší cibulka
kousek másla
1 kostka bujónu 
pepř a sůl
zakysaná smetana a lístky bazalky na ozdobu

Postup: 

Na másle zpěníme cibulku. 
Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata a krátce podusíme.
Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a 10 minut povaříme.
Dochutíme pepřem a solí
Podáváme ozdobené lžící zakysané smetany a lístkem bazalky. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Foto: www.cookdays.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.