Muži si myslí, že to ženy s líčením přehánějí

08.01.2010 | Krása a móda

Podle výsledků průzkumu si miliony Angličanů myslí, že ženy se moc líčí. Muži by dávali přednost přirozenějšímu vzhledu příslušnic krásnějšího pohlaví.

Průzkum kosmetické firmy St. Ives ukázal, že pětina Angličanů si tiše přeje, aby se jejich partnerka líčila méně. Desetina mužů pak dává přednost ženám, které se nelíčí vůbec.

Silné vrstvy make-upu, oblíbená součást vzhledu celebrit jako jsou Jordan nebo Christina Aguilerová, většinu mužů velmi odrazují.
Za "hrozné" považují i přílišné užívání "zdravíčka" na tvářích. Mužům se vůbec nelíbí ani rozmazaná řasenka a "oči jako panda", které žena má, když se večer neodlíčí.

Ačkoliv si ale celých osmnáct procent mužů přeje, aby se jejich partnerka méně líčila, přiznávají, že není lehké o tom s ženami mluvit. Jen asi polovina z těchto mužů se odvážila toto téma vůbec nakousnout.
A zaplatili za to: desetina z nich se už brzy s problémem nemusela potýkat, protože se s nimi daná žena rozešla.

Líčení: Bariéra před světem
Průzkum také ukázal další zajímavost: dvanáct procent samotných žen uznává, že to s líčením přehánějí.

"Hodně mužů má pocit, že líčení funguje jako bariéra mezi nimi a jejich partnerkami. Zdá se, že dávají přednost přirozenému vzhledu ženy. Je ale zajímavé, že většina z nich se neodvažuje to své partnerce přiznat," řekl mluvčí společnosti St. Ives, která výzkum prováděla na vzorku dvou tisíc Britů.

Studie také zjistila, že se mužům vůbec nelíbí falešné řasy, výrazné rtěnky, domalovaná obočí a tužkou silně zvýrazněné oči. Navzdory tomu se ale čtyřicet procent žen líčí pokaždé, když vycházejí z domu.

Třicet procent žen si uvědomuje, že se za líčením skrývají. A třiadvacet procent žen přiznává, že se líčí, aby zakryly nedostatek sebevědomí.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Tělová kosmetika, Módní trendy

Zdroj: Korzo
Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.