Klasický recept? Svíčková na smetaně s knedlíkem!

29.4.2010 | Gastronomie

Svíčková na smetaně patří mezi nejoblíbenější česká jídla. Pojďme si ji společně připravit!

Svíčková na smetaně s knedlíkem:

Suroviny: 
500 g hovězí svíčkové
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce oleje
1 menší cibule
1 sáček mražené zeleninové směsi pod svíčkovou 
½ masového vývaru
hladká mouka na zahuštění
nové koření, bobkový list
100 ml zakysané smetany 
½ citrónu 

Postup:

  1.  Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji.
  2.  Dáme maso stranou a v tuku opražíme kostičky cibulky.
  3.  Přidáme zeleninovou směs, zalijeme vývarem, přidáme maso a vše podusíme, dokud maso nezměkne. 
  4.  Změklé maso opět vyjmeme. Omáčku zahustíme a ještě chvilku povaříme.
  5.  Nakonec omáčku rozmixujeme. Dochutíme zakysanou smetanou a citronovou šťávou.
  6.  Servírujeme s tenkými plátky masa, houskovým knedlíkem a brusinkami. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.