Když omáčka, tak žampionová!

27.12.2010 | Gastronomie

Milí fajnšmekři, tahle omáčka je naprosto skvělá k těstovinám všech tvarů i ke knedlíkům. Vyzkoušejte ji a nebudete litovat!

Suroviny:

250 g žampionů

1 kelímek zakysané smetany

mouka a máslo na jíšku

500 ml vývaru

kmín, pepř a tymián

 

Postup:

1.     V pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.

2.     Přidáme tenké plátky čerstvých žampionů, okořeníme a podusíme.

3.     V kastrolu si připravíme jíšku.

4.     Jíšku zalijeme vývarem a krátce povaříme na mírném plameni. Občas promícháme.

5.     Nakonec do hrnce přidáme podušené houby a zakysanou smetanu.

Dobrou chuť! 

Přečtěte si také:

Foto: www.foleysfollies.blogspot.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.