Kari pohanka oživí jídelníček!

22.2.2010 | Gastronomie

Pohanka prospívá nejen našemu srdci. Mimo to je skvělou surovinou, kterou můžeme oživit náš jídelníček plný rýže, knedlíků, brambor a těstovin. Pojďme si připravit kari pohanku!

Suroviny:
200 g pohankových krupek
1 cibule
1 plechovka bambusových výhonků 
0,5 l zeleninového vývaru
olej 
špetka mletého bílého pepře 
špetka mletého zázvoru
1 lžička kari koření
sůl
sladká čili omáčka

Postup:
Pohankové kroupy uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi na oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku. Přidáme ji ke kroupám. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud se neodpaří všechna voda. Přidáme bambusové výhonky a koření. Promícháme a necháme chvilku odstát. Dle chuti přidáme sladkou čili omáčku nebo sůl.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na saláty

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.