Kuře na žampionech

4.3.2010 | Gastronomie

Máte rádi pečené kuře, rádi byste si ho však dali na trochu jiný způsob? Jako zpestření použijte žampiony!

Kuře na žampionech:

Suroviny:

1 středně velké kuře 
1 kelímek smetany ke šlehání
250 g žampionů 
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla 
2 stroužky česneku
tymián
pepř
sůl

Postup:
Kuře rozdělíme na čtvrtiny, polijeme dvěma lžícemi oleje, osolíme, opepříme a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. V kastrolu zpěníme máslo, přidáme najemno nakrájené stroužky česneku, žampiony a špetku soli. Postupně vmícháváme hladkou mouku a vodu, až vznikne hustá omáčka. Nakonec do omáčky vmícháme smetanu. Omáčkou zalijeme kuře, posypeme tymiánem a pečeme dalších 20 minut. Podáváme s rýží.

Tip: Na omáčku můžete použít instantní žampionovou polévku. Směs však rozmíchejte v polovičním množství vody.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty z kuřecího masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.