Francouzská cibulačka

9.4.2010 | Gastronomie

Znáte to, polévka je grunt. Pro všechny, kdo se chtějí zahřát, je tu recept na báječnou francouzskou cibulačku!

Francouzská cibulačka:

Suroviny:
500 g cibule
2 stroužky česneku
50 g másla
1 litr vývaru
půl deci bílého vína
sůl
100 g strouhaného sýra
bageta nebo venkovský chléb

Postup:

  1.  Cibuli oloupeme, nakrájejme na co nejtenčí kolečka a osmahneme na másle.
  2.  Osolíme a zalijeme vývarem. 
  3.  Přilijeme půl deci bílého vína
  4.  Krátce povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
  5.  Před podáním přidáme strouhaný sýr
  6.  Servírujeme s bagetou nebo venkovským chlebem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na polévky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.