Inspirace od sousedů? Bratislavská omáčka!

29.4.2010 | Gastronomie

Dali byste si omáčku, ale chtělo by to nějakou změnu? Nechte své recepty na rajskou, svíčkovou či koprovku v klidu odpočívat a vyzkoušejte recept našich sousedů!

Bratislavská omáčka:

Suroviny:
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rostlinného oleje
1 kostka Masoxu
150 g mražené zeleninové směsi (nejlepší je francouzská) 
150 g sterilovaného hrášku 
3 lžíce kečupu
1 větší cibule
mletá paprika a kmín

Postup:

  1.  Cibuli nasekáme najemno a osmažíme dozlatova.
  2.  Přidáme koření, promícháme a přisypeme hladkou mouku.
  3.  Opět promícháme, zalijeme vodou, vhodíme bujón a necháme krátce povařit.
  4.  Ke konci přidáme mraženou zeleninovou směs a povaříme ještě 15 minut. 
  5.  Úplně nakonec vmícháme plechovku hrášku a dochutíme kečupem a solí.
  6.  Omáčka se hodí k přílohám, jako jsou knedlíky nebo těstoviny. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.