Aby žaludkem láska prošla

19.02.2009 | Sex a vztahy

Určitě znáte rčení, že láska prochází žaludkem! Mnozí se o jeho platnosti přesvědčili na vlastní kůži. Přestože se toho od počátku dějin vaření do 21. století dost změnilo, těžko byste hledali muže, kterého by nepotěšilo, že mu jeho žena umí dobře uvařit.

A naopak. Mezi muži se najde také mnoho šikovných kuchařů. Tak proč nepřipravit jídlo, které nejen příjemně zasytí, ale také navodí smyslnou touhu?


Tajemné slovo afrodiziaka
Ne náhodou se jmenují tyto látky po krásné bohyni lásky Afrodité! Krásná bytost, ta přeci dokáže probudit v člověku touhu. Někdy je však třeba touze trošku pomoci, a tak se můžete v lékárnách a ve vybraných drogeriích či jiných obchodech setkat s tajemnými krabičkami nebo lahvičkami, jejichž obsah údajně zvyšuje sexuální touhu. Většinou se jedná o látky, které příznivě ovlivňují lidský organismus. Ze všech jejich účinků se lidé nejvíce zajímají o zvýšení prokrvení pohlavních orgánů. To může být navíc podpořeno močopudným účinkem některých afrodiziak, neboť ten nepřímo zvyšuje dráždění těchto orgánů.

Afrodiziaka neovlivňují pouze pohlavní orgány! Stimulují také centrální nervový systém, zrychlují metabolismus, nebo vyvolávají euforizující účinky. Kromě toho působí na naše smysly, třeba příjemnou vůní. Afrodiziaka nenajdete jen v lékárnách, ale také mezi běžnými potravinami. Zajímá vás, které potraviny mohou způsobit žádoucí vzrušení vašeho partnera nebo partnerky?

 
Od sektu až po cibuli
Nejeden svůdník pozve ženu nebo dívku na sklenku šampaňského. Dobře ví proč. Šampaňské je totiž dobře známé svým euforizujícím účinkem. Hovoří se o něm dokonce jako o nápoji mládí, mužství a dokonalého zdraví – nejen pohlavního. Šampaňské má však pro běžné lidi jednu nevýhodu, a tou je jeho cena. Na trhu s vínem se z francouzského kraje Champagne nejvíce blíží ruský sekt. Nepotřebujete mít v ledničce pravé šampaňské nebo ruský sekt, krevety a kaviár k tomu, abyste vzbudili ve svém protějšku touhu k milování. K navození příjemné atmosféry postačí i jiné kvalitní perlivé nebo neperlivé víno. A běžných potravin, které stimulují životně důležité funkce, tu nejzajímavější nevyjímaje, je spousta! Zvýšené prokrvení pohlavních orgánů může mít na svědomí také petržel nebo česnek. O výše zmíněný močopudný účinek, jehož vedlejším efektem je právě dráždění pohlavních orgánů, se zase postará celer, chřest nebo kapary. A co povzbuzuje metabolismus a mužskou potenci? Třeba datle, fíky a cibule. Právě cibule údajně působila na muže takovým způsobem, že ji v klášterech zakázali pěstovat.

 
Milostné koření 
Už přemýšlíte o tom, jakou večeři dnes připravíte? Než se pustíte do přípravy lahodně vzrušujících pokrmů, vykouzlete také u vás doma intimní atmosféru. Schovejte vše, co vašemu miláčkovi připomíná práci a běžné světlo nahraďte světlem tlumeným nebo svíčkami. A nezapomeňte pěkně ustrojit stůl! A nyní nezbývá než připravit samotné jídlo. Celerový salát s cibulí však není příliš dobrý nápad. Váš partner mnohem více ocení (pokud není vegetarián), když k večeři připravíte pořádný biftek nebo třeba salát s krevetami. Dále si můžete pochutnat na mandlích, ořeších, čokoládě, jahodách – nejlépe v kombinaci se šampaňským, na rajčatech a banánech.

Pokud nechcete, aby partner poznal, kam svým menu míříte, vězte, že afrodizující účinky bude mít koření, které použijete na přípravu pokrmu. A které koření může okořenit váš milostný život? Chilli, hřebíček, skořice, paprika, levandule, rozmarýn, saturejka nebo zázvor. Chilli a zázvor zrychlí metabolismus, hřebíček se skořicí spíše přispějí k celkovému uvolnění.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty na pomazánky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.