Vaginální mykózy a plísně nohou dokážou pokazit léto


Holdujete koupalištím a bazénům? Dejte si pozor, aby Vaše letní dny strávené u vody nepokazila některá z nepříjemností, jako jsou vaginální mykózy, anebo plísně nohou.

Vaginální mykózy dokážou pokazit léto
Vaginální mykózy mohou mít více příčin. Kromě delšího pobytu v plavkách či v chlorované vodě je může mít na svědomí rovněž nevhodné oblečení, používání nevhodných kosmetických přípravků, ale i užívání antibiotik. Všechny tyto faktory narušují rovnováhu v poševním prostředí, což je dobrý předpoklad právě k získání kvasinkové infekce. Tuto infekci obvykle vyvolává kvasinka Candida albicans. Naše tipy: Pokud jste k získání kvasinkové infekce náchylná, jako prevenci před vaginálními mykózami užívejte probiotika a raději nenoste ani tanga.     

Plísně nohou a prevence 
Nakazit se plísní nohou je velmi snadné. Stačí jen projít bosýma nohama po trávě nebo jiné ploše, kde zůstalo pár šupinek z nohou infikované osoby, a můžete jít rovnou na kožní. Pokud chcete minimalizovat riziko, že budete sedět v čekárně před ordinací kožního lékaře, nechoďte bosi po veřejných prostorách. Pantofle si nechávejte před bazénem. Naboso nechoďte ani ve veřejných sprchách, odkud si navíc jako suvenýr můžete odnést bradavice. Jestliže se u Vás plíseň objeví, nesdílejte stejný ručník s nikým z rodiny.      

Přečtěte si také:

Navštivte také: Celebrity, Diskuze pro ženy

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.