Nový pohled na dietu omilostnil hamburgery a chipsy

28.09.2012 | Hubnutí a dieta

Vědci z Hebrew University of Jerusalem dokázala, že hubnout lze i tehdy, když si nedokážete odpustit své oblíbené lahůdky, jako jsou smažené hranolky nebo bůček.

Trik spočívá ve správném načasování konzumace.

Přijem tuků byl vyzkoušen na čtyřech skupinách pokusných myší, kterým byla během 18 týdnů tučná jídla podávána různým způsobem. Zatímco čtvrtina myší mohla jíst kdykoli se jí zachtělo, druhá čtvrtina dostávala totéž tučné jídlo v přesně stejnou dobu.

Zbytek myší byl na nízkotučné dietě, ovšem opět podle stejného klíče - polovina skupiny podle hodin, polovina podle toho, jak se jí zachtělo.
Nejvíce přibraly myši, která konzumovaly tučnou stravu nahodile, nejméně ty, které měly dietní jídelníček stannovený podle hodin.

Co však překvapilo odborníky nejvíce, byl fakt, že myěi, které jedly tučnou stravu pravidelně, skončily test v mnohem lepoší kondici než ty kolegyně, které se stejným množstvím kalorií cpaly, kdy chtěly. 12 procent jich mělo nižší váhu a 21 procent mělo nižší cholesterol než myši, které konzumolay dietní stravu nahodile.

Podle odborníků, kteří se věnovali této studii, je je tedy třeba dbát mnohem více na pravidelnost stravování, než jsou běžní lidé zvyklí, a není nutné se tolik omezovat v množství nebo počtu kalorií, jak učí tradiční dietologie.

Foto: Pixmac

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.