Malý gurmánský slovníček

12.06.2012 | Gastronomie

Chystáte se na večeři do luxusní restaurace, a chcete si opravdu pochutnat? Náš malý gurmánský slovníček Vám pomůže objednat si pokrm, na který máte chuť.

Fines herbes
Směs petrželky, pažitky, kerblíku, estragonu, bazalky, tymiánu a fenyklu, kterou se dochucují masa a omáčky.

Frikasé
Pečené nebo dušené maso nakrájené na menší kousky se šťávou. Frikasé může být doplněno dušenou zeleninou nebo omáčkou.  

Frisée
Čekanka, druh listového salátu s lehce nahořklou příchutí.

Gamberi
Obří krevety, které jsou považovány za to nejlepší, co vám může moře nabídnout. Skvěle chutnají grilované. 

Macedonia
Salát z čerstvého ovoce, podávaný nejčastěji jako dezert nebo jeho součást.

Mignonnette
Hrubě drcený pepř: bílý, zelený, anebo čtyř barev.

Rillettes 
Předkrmová paštika z vepřového nebo drůbežího masa. 

Suflé
Oblíbený dezert francouzské kuchyně překládaný jako nákup je sladký nadýchaný pokrm.

Tapas
Tapas je mix různých převážně studených předkrmů, pochází ze španělské kuchyně.

Wasabi
Zelená pasta z asijského křenu, který je mnohem ostřejší než křen selský podávaný především k sushi.  

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.