Jak se připravit na příchod miminka

Hana | 16.05.2025 16:32

Holky, jak jste se připravovaly na příchod miminka? Já jsem teď ve 24. týdnu a začínám být trochu nervózní, že vlastně pořádně nevím, co mě čeká – jak porod, tak hlavně péče o miminko. Ráda bych se na to nějak prakticky připravila, ale je toho tolik, že nevím, kde začít. Máte něco, co vám fakt pomohlo?

RybickaMala | 26.06.2025 15:33

Mně pomohlo rozdělit si přípravy na menší kroky – trochu teorie, trochu výbavy a hlavně věci, které mi usnadnily kontakt s miminkem hned po porodu. Skvělá věc byl tento šátek z jemného úpletu - https://www.crystalbaby.cz/satek-aura-sustainably-sourced-knit-baby-wrap-camel-harvest – miminko v něm bylo klidné, já měla volné ruce a získala jsem větší jistotu při manipulaci. Zároveň mi přišlo fajn vybrat si pár zdrojů, kterým důvěřuju, a nesnažit se pobrat všechno najednou. Stačí postupně – a hodně se toho stejně naučíš až s miminkem v náručí.

RenatkaVl | 24.06.2025 22:35

Vybírám pro mimi nosítko a moc se mi líbí na crystalbaby.cz nosítko Ergobaby Omni, nemáte ho náhodou někdo? Ojbevila jsem tenhle e-shop nedávno a mají krásné věcičky yes

Sonička | 21.06.2025 0:30

Souhlasím, tuhle hrazdičku jsme koupili taky a musím říct, že mě fakt mile překvapila kvalita. Dřevo je hladké, krásně opracované, nikde žádné třísky nebo šrouby, které by mohly vadit. Navíc fakt vidím, jak se mimčo učí koordinaci pohybů – každý den ho u toho pozoruju a je vidět pokrok. Za mě super volba, určitě doporučuju!

Bohumilka | 17.06.2025 22:46

Zdravím, za mě naprostá pecka je tahle hrazdička www.joybex.cz/detska-hrazdicka  – je dřevěná, krásně zpracovaná a hrozně se mi líbí, že myslí i na edukační stránku. Naše malá u ní vydrží fakt dlouho, ráda si hraje s těmi zavěšenými prvky a už začala i sama natahovat ručičky. Je stabilní, bezpečná a vůbec nepůsobí rušivě v interiéru. A hlavně – žádné plastové kýče, ale příjemný přírodní styl. 

Simina | 15.06.2025 21:10

Ahoj, holky, chci koupit nějakou hezkou a hlavně bezpečnou hrazdičku pro naši malou, ale těch možností je tolik, že už z toho mám guláš. Nechci plastovou, co vypadá jako cirkus, radši něco klidnějšího, přírodního. A taky aby to nebylo jen na parádu, ale mělo to i nějaký smysl pro rozvoj miminka. Máte nějakou osvědčenou?

martina.marna | 24.05.2025 23:04

Ahoj, mě pomohlo se připravit hlavně s věcma pro mimi. Nakoupila jsem vše po konzultaci s kamarádkami maminkami, doktorkou a mou maminkou dopředu. Teď dokupuji detaily a je 15% sleva na feedo do 1.6 téměř na vše, tak jsem ráda, že mi to ušetří nějaké penízky. :) 

Hana | 21.05.2025 23:17

Teda holky, díky za tipy, oba ty kurzy mě moc zaujaly! O zmíněné paní už jsem slyšela, ale až teď jsem si to pořádně pročetla a fakt to vypadá skvěle – samá chvála. Určitě na to mrknu víc do hloubky, ráda bych se na všechno líp připravila, ať mám pak větší jistotu. Díky moc za inspiraci!

Juli | 21.05.2025 1:05

Já jsem právě díky tomu kurzu od paní Kiedroňové začala zvažovat i licenční kurz Instruktor psychomotoriky – její přístup se mi tak líbil, že bych jednou ráda pomáhala i ostatním rodičům. Teď je sice termín už plný, ale další brzo začne, tak se chci určitě přihlásit. Mimochodem, moje kamarádka pediatrička ten kurz absolvovala a opravdu si ho chválí – prý je to velký přínos i pro odborníky. A já mám pocit, že mi to dává smysl i jako mámě, která se chce orientovat a dělat věci s klidem a jistotou. Mrkněte tady, kdyby někdo chtěl https://evakiedronova.cz/vzdelavani/instruktor-psychomotoriky/ 

Martička | 18.05.2025 17:44

Dobrý večer, úplně chápu, já to měla stejně. U prvního dítěte jsem žádný kurz neabsolvovala a musím říct, že mě to pak dost semlelo – nestíhala jsem, byla jsem unavená a s partnerem jsme si lezli na nervy. U druhého jsem narazila na online balíček To nejlepší pro miminko od narození od paní Evy Kiedroňové a ten mi úplně otevřel oči. Všechno krásně a srozumitelně vysvětlené, praktické rady, videa, ke kterým se můžu kdykoli vracet – sledujeme to i s manželem a opravdu je to moc fajn!

1

Přidej odpověď

Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.

Pokud nemáte přihlašovací údaje, zaregistrujte se prosím ZDE.