Andropauza

Dominika | 10.01.2016 23:38

Ahoj nedávno jsem se dověděla, že i muži trpí přechodem, říká se tomu andropauza. Máte s tím někdo doma zkušenosti?Popřípadě je na to něco?

RybickaMala | 02.10.2019 20:33

Jo? Je to jistý? Já jsem totiž poslední dobou docela zoufalá. Vše bylo u nás, jak má, ale poslední dobou prostě chlap nějak ztrácí chuť…

Alexx | 02.10.2019 20:18

Jasně, že je. Osobně ti doporučím https://www.amante.cz/amante-long-effect/amante-long-effect-150-tobolek/. Já jsem ho svýmu chlapovi koupila a vše je zase tak, jak má být.

Sarkez | 04.09.2019 8:48

Jj, je. Já doporučím ty, co bere můj přítel a co fakt zabírají. Jsou to tyto https://www.amante.cz/amante-long-effect/amante-long-effect-150-tobolek/. Po pár týdnech se mu apetit vrátil a sex je snad ještě lepší, než před tím.

RybickaMala | 01.09.2019 22:14

Je něco i napodporu sexuálního apetitu? Jako myslím pro chlapa?

RenatkaVl | 22.04.2016 22:52

jo jo tak tak, ale všechno teda skoro všechno má řešení. Chce o sebe se trošku starat.

Nicolle | 21.04.2016 13:00

jo jo není o co stát, ale pokud to na chlapa přijde nezbývá než pevné nervy

RenatkaVl | 19.04.2016 22:53

jo jo ale pokud chlap o sebe trochu dbá, nekouří, slušně jí a má nějaký pohyb, potkat ho to nemusí.

Hvezda | 15.04.2016 15:24

taťkovi opravdu zabral ten andromen, navíc zvýšil pohyb a potraviny bohaté na zinek a selen.

Nicolle | 13.04.2016 11:39

Podávání estrogenů ženám v menopauze je dnes již běžnou záležitostí. Obdobně se věda v posledních letech zaměřuje na podávání chybějícího testosteronu mužům. Zatím je tato oblast medicíny ještě „v plenkách“, mnohé otázky teprve čekají na svou odpověď, proto se substituční léčba andropauzy dosud nestala rutinní záležitostí. Ovšem provedené studie naznačují slibné výsledky takové léčby. Bylo prokázáno, že dodatečný přísun testosteronu zlepšuje náladu, psychickou i fyzickou pohodu, snižuje podrážděnost, nervozitu, vztek, pocity smutku a únavy. Zlepšení subjektivních příznaků udávají muži po 3 až 6 týdnech podávání testosteronu. Zlepšuje se kvalita spánku a sexuálního života. Příznivě se též upravuje poměr mezi svalovou a tukovou tkání. Pravděpodobně se z dlouhodobého hlediska snižuje i riziko srdečně-cévních onemocnění a osteoporózy, to je ovšem zatím ještě otázkou dalšího výzkumu. Příznaky mužského klimakteria jsou v současnosti již i u nás oficiálně schváleny jako indikace k podávání testosteronu. Testosteron pro substituční terapii je dostupný ve formě želatinových tobolek (samozřejmě pouze na předpis odborného lékaře). Pro dobré vstřebání je třeba užívat s jídlem.Kromě hormonální terapie je při andropauze potřeba, aby muž upravil také svou životosprávu, tj. pravidelně cvičil, přijímal racionální stravu, vyhýbal se zbytečné stresové zátěži a omezil kouření a konzumaci alkoholu.

Dominika | 23.03.2016 12:12

Přípravek Andromen obsahuje kombinaci extraktu z kotvičníku zemního (Tribulus terrestris), který zvyšuje koncentraci  testosteronu a dehydroepiandrosteronsulfátu v krvi, snižuje podrážděnost, vyčerpanost a pocit únavy ,  zlepšuje imunitu a,   sexuální výkonnost.. Dále obsahuje korejský ženšen (Panax giseng), snižující vyčerpanost a pocit ztráty energie, zinek, který  zvyšuje imunitu a snižuje ztrátu svalové hmoty, selen, který je důležitý pro tvorbu bílkovin  a zvyšuje imunitu a vitamin E. 

RenatkaVl | 22.03.2016 12:59

super, že to zafungovalo.

Dominika | 22.03.2016 12:23

jejda to je naprosto vyčerpávající info, díky za něj to zní dobře. Taťka zvýšil také potraviny bohaté na selen a zinek a zvýšil fyzickou zátěž a v kombinaci s andromenem, musím zatukat, ale dobrý

Margita | 22.03.2016 11:59

Zatímco menopauza u žen přichází naráz a k poklesu hormonální hladiny dochází v relativně krátké době, u andropauzy, neboli mužského přechodu, je proces postupný a trvá několik let. Začíná zhruba ve věku mezi 40 a 55 lety a její průběh se liší v závislosti na mnoha faktorech. Je spojena s nedostatkem androgenů, zejména se snížením produkce testosteronu. Muž nedostane jasný signál, že se začíná projevovat andropauza a tak mnoho mužů ignoruje svůj zhoršený celkový stav a mnoho příznaků společných pro tuto etapu života. Nevratný proces biologického stárnutí  vede ke snížení tvorby mnoha látek, které regulují metabolické děje v lidském organismu.  Významnou skupinou, u které se syndrom nedostatku jejich produkce projevuje  výraznými příznaky,  jsou pohlavní hormony. U stárnoucích mužů je to především testosteron, který je produkován buňkami varlat, ale také dihydrotestosteron a dihydroepiandrosteronsulfát. Charakteristické pro postupně snižující se hladinu těchto látek v organismu je řada nežádoucích symptomů (viz níže). Fyziologický proces úbytku sexuálních hormonů  je u mnoha mužů urychlen špatným životním stylem (stres, alkohol, nízká fyzická aktivita, drogy), obezitou a chronickými nemocemi jakou jsou cukrovka, ateroskleróza,  onemocnění jater a ledvin nebo benigní hyperplazie prostaty.   U stárnoucího a relativně zdravého muže lze doporučit  vedle racionální diety a fyzické aktivity  také pravidelné užívání přírodních látek, které stimulují produkci steroidních hormonů v pohlavních žlázách a nadledvinkách bez nežádoucích účinků. Z tradiční lidové medicíny tyto účinky má komplex látek obsažených v kotvičníku zemním (Tribulus terrestris).  Vliv kotvičníku na zvýšení  tvorby testosterony a dalších příbuzných hormonů  u člověka byl farmakologicky prokázán a je uznáván Světovou zdravotnickou organizací.              

Nicolle | 18.03.2016 11:35

u našeho taťky to bylo tak, že se příznaky zmírnily cca po 3 týdnech a po třech měsících se mu dost ulevilo

Dominika | 16.03.2016 12:07

No já mám pocit, že stav se trochu lepší a snad to bude lepší a lepší

1 2 3

Přidej odpověď

Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.

Pokud nemáte přihlašovací údaje, zaregistrujte se prosím ZDE.