Znáte nejoblíbenější lázeňské procedury?


Do lázní si člověk jezdí odpočinout. Na co se kromě toho relaxu těší nejvíc? Jak se naloží do vířivky, oddá se šikovným rukám maséra, vykoupe se v blahodárné lázni, bude popíjet některý z lahodných minerálních pramenů. Které lázeňské procedury patří k nejoblíbenějším?

Lázně jsou zase v módě

Mladí lidé si dlouho mysleli, že lázně jsou jen pro staré. Tenhle mýtus se už ale daří pomalu vymýtit, i mladí si cestu do lázní našli. A kdo ne, ten má teď jedinečnou příležitost to napravit. K moři se letos asi nevydáme, turisté se zase nedostanou k nám. Některá lázeňská města tak budou poloprázdná, takže je ten nejlepší čas se sem vydat.

Náš tip: Které lázně patří mezi jedny z nejoblíbenějších? Jsou to ty nejmladší u nás, které stojí na místě, kde dřív byla jen hustá rokle a bažina. Mariánské Lázně.

Jaké procedury lidé nejvíc milují?

Co do lázní táhne? Přeci procedury. Některé jsou více oblíbené, jiné méně. Třeba taková slatinná koupel. Moc nevoní, na druhou stranu má na naše tělo úžasné účinky.

Pitná kúra

Popíjení minerálních pramenů si s lázněmi spojujeme snad všichni. Lázeňská kolonáda plná lidí se speciálním hrnečkem, který má ucho a pítko, to je prostě symbol každých lázní.

Víte, že právě Mariánské Lázně jsou proslulé pestrým složením minerálních pramenů? Každý z nich má své účinky, lázně jsou tak určené k léčbě mnoha obtíží.

Blahodárné koupele

Uložit se na pár minut do vany, zavřít oči a relaxovat. Sen každého z nás. Jenže doma nás při koupeli pořád někdo ruší, navíc si do ní přidáme maximálně pěnu do koupele, nebo nějaký ten olej. V lázních je výběr o poznání širší. Rašelinová koupel, koupel se solí z Mrtvého moře, vířivá koupel, perličková koupel, bylinná koupel. Do které se naložíte vy?

Náš tip: Chcete si i letos užít dovolenou a udělat něco pro zdraví? Slaná mořská voda naše tělo tento rok asi neobšťastní, hravě ji ale nahradí lázeňské procedury. Co třeba speciální minerální koupel, ze které se postupně uvolňuje oxid uhličitý? Okysličí krev i mozek, pozitivně působí i na kvalitu pokožky.

Ulevující masáže

Potřebujete uvolnit ztuhlé svalstvo? Odplavit stres, napravit bolavá záda? Masáž je pro vás tou pravou procedurou. Vedou klasické celotělové masáže, v těsném závěsu jsou ty částečné. Za zkoušku stojí i aroma masáž provoněná směsí éterických olejů.

Přírodní plyn

Plyn vulkanického původu s pozitivními účinky na kardiovaskulární onemocnění najdete v Mariánských Lázních. Světové unikum, podle kterého byly lázně pojmenovány.

Víte, že Mariin plyn obsahuje 99,7 % CO2 a využívá se k suchým plynovým koupelím a injekční léčbě?

Zábaly

Je libo parafínový, slatinný nebo třeba anticelulitidní zábal? Intenzivní forma relaxace, při které navíc pečujete o pokožku. Co víc si přát?
Taky se už vidíte na masážním lehátku, v lázeňské vaně, při procházce na kolonádě? Na nic nečekejte, zajistěte si ubytování, sbalte kufr a vyrazte vstříc novým zážitkům. Vrátíte se odpočatí jako nikdy předtím.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.