Značka Tommy Hilfiger se proslavila zejména mikinami – co mohou přinést do vašeho šatníku?


Tommy Hilfiger je značka módního oblečení a doplňků, založená v roce 1985 americkým návrhářem Tommym Hilfigerem. Značka je známá svým tradičním americkým stylem, který se často odráží především v ikonické kombinaci červené, bílé a modré barvy a využívá mnoho symbolů americké kultury, jako je například vlajka USA. V současnosti nabízí značka Tommy Hilfiger širokou škálu oděvů, od sportovních až po formální, stejně jako obuv, kabelky a další doplňky.

Jak vlastně vznikly ikonické kousky této značky?

V 70. letech začal tehdy ještě neznámý Tommy Hilfiger navrhovat pro několik prominentních módních značek, včetně Jordache a Calvina Kleina. V roce 1984 pak uvedl na trh vlastní oděvní řadu, která si rychle získala oblibu mezi mladými Američany.

Koncem 80. a začátkem 90. let se Tommy Hilfiger stal hlavní silou v módním průmyslu, známý pro svůj preppy aneb čistě americký styl. Ikonické červené, bílé a modré logo značky se stalo synonymem pro kulturu mládeže této éry, kterou nosil každý od rapperů po vysokoškolské studenty. V roce 1992 společnost vstoupila na burzu a Hilfiger se stal jedním z nejbohatších módních návrhářů na světě. Značka pokračovala v expanzi v průběhu 90. a 20. století a zaváděla nové řady oblečení, doplňků a vůní.

Dnes je Tommy Hilfiger jednou z nejuznávanějších světových módních značek, známou nejenom svým klasickým americkým stylem, ale i důrazem kladeným na kvalitní materiály a pečlivé řemeslné zpracování všech kousků. Značka postupně rozšířila svou nabídku o domácí potřeby, brýle, a dokonce i o řadu adaptivních oděvů určených pro osoby se zdravotním postižením.

 

Tommy Hilfiger mikina – symbol jedné éry

Mezi ikonické kousky této značky patří trička s logem, džíny s vysokým pasem, košile s proužky a samozřejmě i mikiny.

Tommy Hilfiger mikiny jsou často vyrobeny z kvalitní bavlny a mají ikonické logo značky umístěné na hrudi. V posledních letech se také staly populárními zejména modely s proužky v tradičních barvách Tommy Hilfiger – tedy modré, bílé a červené.

Tyto mikiny jsou v současnosti oblíbené mezi mnoha lidmi po celém světě a jsou považovány za klasické a stylové prvky do každého šatníku, které mohou být snadno kombinovány s dalšími kousky oblečení.

 

Tipy pro nošení mikin

Rádi byste do svého šatníku pustili svěží vzduch? Pak vsaďte na několik netradičních kombinací, v nichž hraje Tommy Hilfiger mikina hlavní roli


Rádi si s módou hrajete?

Pak si pod mikinu oblékněte šaty (zejména ty s letními a volnými střihy). Vybírejte modely s asymetrickým zakončením, abyste vytvořili kontrast s rovnou mikinou.

 

Šortky zajistí sportovní look

Mikiny lze kombinovat i s šortkami (denimovými nebo textilními). Doporučujeme zvolit volnější střih mikiny – tím vytvoříte žádoucí rovnováhu s úzkými šortkami.

Zdroj obrázku: Cast Of Thousands / Shutterstock.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.