Zlaté řetízky – zapomenuté retro nebo moderní šperk?


Zlaté řetízky, řetězy a velké zlaté prsteny byly silnou doménou legendárních devadesátek. Komu se houpal na krku zlatý kříž, ten byl trendy. Doba pokročila a zlato svou oblibu neztratilo. V jaké formě ale frčí v současnosti?

Vrstvení v minulosti a dnes

Zlaté přívěsky na řetízcích pořád vedou. Jen okázalé mohutné kříže a placky v současnosti nahradily z velké části jemnější a jednodušší kousky. Oblíbené vrstvení řetízků ale zůstalo a v kombinaci s minimalismem zažívá velký comeback.

Minimalistické přívěsky s geometrickými tvary a jednoduchými symboly se skvěle kombinují. Když použijete různé délky zlatých řetízků, každý z přívěsků vynikne zvlášť ale dohromady vytváří jednotnou skupinu šperků.


Zdroj foto: EPPI

Pár zlatých řetízků a přívěsků – tisíce kombinací

Fantazii se meze nekladou, takže pokud použijete samostatné řetízky různých tlouštěk nebo náhrdelníky s přívěsky různých délek, bude to jen na vás. S pár zlatými řetízky a přívěsky tak vytvoříte nepřeberné množství variant. Navíc se budou vyjímat nejen v nahém dekoltu, ale i na jednobarevném upnutém roláku či tenkém svetříku se stojáčkem.

Zdroj foto: EPPI

Šperk na míru přesně podle vašich představ

Zlatnické řemeslo je staré několik tisíc let, prošlo několika fázemi vývoje a nyní zruční zlatníci pomocí moderních technologií tvoří exkluzivní kousky přesně podle přání zákazníků. Například s odborníky v Eppi klenotnictví vaši představu nejprve zkonzultujete, zlatníci navrhnou realizaci a pak už se jen těšíte na šperk, který nebude mít nikdo jiný. Zlaté řetízky jsou velkým trendem a pokud nenajdete ten pravý model pro vás skladem, nechejte si svou představu zhmotnit od opravdových mistrů řemesla.

A pak už jen stačí se o šperky dobře starat. Jak vyčistit zlato se dočtete na spoustě internetových stránek, ale pokud si na to sami netroufnete, nebojte se obrátit ani na klenotnictví, kde jste šperk pořídili.

Zdroj foto: EPPI

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.