Zimní péče o ruce L´occitane


Ruce jsou symbolem. Symbolem komunikace, partnerství, pomoci. Na rozdíl od obličeje své ruce můžeme vidět, aniž bychom potřebovali zrcadlo.

Přejedeme-li si dlaněmi po tváři, hned poznáme, zda rukám poskytujeme dostatečnou péči.

I vrásčité ruce mohou být krásné

Ruce jsou po obličeji druhá nejviditelnější část našeho těla. Do boje proti vráskám na obličeji se dříve či později pustí asi většina z žen. Ať už se do této bitvy pustíme s jakoukoliv vervou a výzbrojí, přiznejme si, že vyhrát úplně nejde. Jedinou útěchou je, že svůj obličej spatříme jen párkrát za den. Zato ruce můžeme vidět kdykoliv bez nutnosti použití zrcadla. Do rukou se naše životní dráhy vrývají možná i více než do obličeje a nezbývá, než tento fakt přijmout. Vrásky na rukou vypovídají o tom, jak člověk žije, čemu se nejvíce věnuje, jak dlouhou životní pouť má za sebou. Ať už mladé, či starší ruce, vždy by však měly být upravené. Nejen pěkné na pohled, ale také příjemné na dotek – našemu partnerovi, dětem, ale také někomu, komu „jen“ podáváme ruku.

Krém mějte stále po ruce

Pečovat o ruce tak, aby vypadaly hezky, není vůbec složité. Základem je kvalitní krém, který aplikujeme dvakrát denně. Malé množství krému pak vetřeme do pokožky rukou po každé činnosti, která ji namáhá – například určité druhy sportu, mytí nádobí a úklid, pobyt v zimě v mrazu bez rukavic a podobně. Ideálně dvakrát týdně pak pokožce rukou dopřejeme intenzivní masku. Není přitom třeba mít na každý ze způsobů samostatný krém. Při každodenním použití zahřejeme krém v rukách a vmasírujeme do pokožky a nehtů včetně nehtové kůžičky. V případě masky naneseme krém či balzám v silné vrstvě a necháme deset minut působit. Zbytek krému pak vmasírujeme do pokožky. Je výhodou, pokud se váš oblíbený krém vyrábí i v malém cestovním balení, abyste ho mohli mít neustále po ruce.

Bambucké máslo z Burkina Faso

Stejně jako u jiné kosmetiky vaše pokožka ocení přírodní složení. Velice účinnou přírodní složkou v tělových krémech je bambucké máslo, známé také pod názvem Shea Butter. Jeho původem je subsaharská Afrika. Vysoký obsah bambuckého másla má balzám na ruce s bambuckým máslem, novinka z nabídky značky L'OCCITANE. Bambucké máslo tvoří ve složení tohoto balzámu celou čtvrtinu. Další účinnou složkou je allantoin, organická látka s prověřenými regeneračními schopnostmi.

V nabídce kosmetiky společnosti L'OCCITANE i nadále zůstává i její bestseller, klasický krém na ruce. Složení tohoto krému tvoří bambucké máslo z 20 %. Kromě něj krém obsahuje med, výtažek z mandlí a kokosový olej. Všechny krémy na ruce L'OCCITANE pokožku nejen zvláčňují, ale také ji krásně provoní.

Společnost L'OCCITANE vyrábí přírodní kosmetiku a dbá především na podporu regionálních dodavatelů z Provence. Složky, které nelze získat lokálně, pak nakupuje za férové ceny. Například bambucké máslo odebírá v rámci udržitelného a fair trade partnerství s ženami ze státu Burkina Faso. Nadace L'OCCITANE se zde angažuje také v rozvoji podnikání žen. Je skvělé, že mnoho spotřebitelů se při nákupu kosmetiky nezajímá jenom o to, jak bude působit na jejich pokožku, ale také, zda během výrobního procesu netrpí příroda nebo lidé, kteří se na něm podílejí.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.