Zimní dovolená s dětmi ve Francii


Francie se svými zimními středisky je vyhlášenou zemí pro strávení zimní dovolené. Francouzské Alpy jsou vychvalovány díky kvalitním sněhovým podmínkám, dokonalým zimním střediskům a kvalitním lyžařským servisem.

Francie je vyhledávanou destinací nejen turisty z Evropy, ale celého světa. Stále více rodin s dětmi se rozhodují právě pro Francii. Co Francie nabízí rodinám s dětmi za výhody, jaké střediska jsou nejvhodnější a na co se mohou děti těšit, vám shrnul následující článek.

Francie je zemí s vynikající kuchyní, kulturou a krásnou přírodou. To vše je možné objevit při zimní dovolené ve francouzských Alpách. Malé úhvatné vesničky poskytují dokonalý zážitek spojený s restauracemi s tradiční francouzskou kuchyní, kde si na své přijde i nejnáročnější labužník a možností ubytování v malých chatičkách z kamene a dřeva. Naopak pro milovníky moderny a současné architektury jsou k dispozici moderní rezidence, kde jsou prostory pro odpočinek i jiné pohybové aktivity.

Proč jet do Francie?

Lyžování ve Francii je vyhlášené hned z několika důvodů. Nadmořská výška většiny středisek se nachází v 2000metrech, tudíž lyžařská sezóna začíná již koncem podzimu a končí začátkem května a o sníh není nouze. Některé rezorty, které spravují lyžařské služby na ledovcích, mají lyžařskou sezónu celoroční. Mezi takové místa patří například Ledovec La Grand Motte.

Dalším z důvodů jsou vždy dokonale upravené sjezdovky, díky velkým počtům sjezdovek se prakticky netvoří fronty na vlecích a je vždy dostatek místa pro všechny milovníky sněhu. Francouzská zimní letoviska nabízejí dokonalý servis pro lyžaře všech kategorií, jsou sjezdovky vhodné pro začátečníky přes pokročilé, až po milovníky freeridu. Ani snowboardisté nepřijdou zkrátka. Ve většině míst jsou k dispozici snowparky s různými překážkami a atrakcemi.

Francouzská střediska

Stejně jako většina evropských zimních letovisek, i Francie, poskytuje výrazné výhody pro rodiny s dětmi. Obrovskou výhodou, kterou ocení nejeden rodič, jsou slevy na skipasy. Francouzská střediska jako jsou Val Cenis, Valmorel nebo Tří Údolí (Val Thorens) poskytují dětem do 5 let skipas úplně zdarma. Dokonce, střediska jako La Plagne nebo Avoriaz, mají skipas zdarma pro děti do 6 let.

Dokonale upravené sjezdovky a žádné fronty, to je lyžování ve Francii

Na rodiny s dětmi, které už jsou starší, je ve Francii také myšleno, nabízí rodinné skipasy, kde je podmínkou stejné příjmení a bydliště, rodinu musí tvořit dva dospělí s dvěma až čtyřmi dětmi ve věku od 5 do 18 let. Takovou službu poskytují ve střediscích Vak Thorens/Orelle, Les Menuires nebo Méribel/Mottaret.

Sjezdovky

Většina francouzských lyžařských areálů je vybavena malými vleky, sjezdovkami pro nejmenší nebo koutky na hraní. Všude jsou děti vždy pod dohledem zkušených a profesionálních instruktorů. Rodiče si tak mohou v klidu užívat sjezdovek a nemusí mít obavu o své ratolesti.

Pokud se jede na dovolenou s maličkými dětmi, které jsou na lyžování ještě malé, ideálním řešením jsou sáňkové nebo bobové dráhy pro děti. K dispozici jsou boby s volantem, které snižují možnost rizika ublížení.

Vyhlášené lyžařské školy

Vyhlášené jsou lyžařské školy, které vyučují netradičním způsobem. Většinou jsou pro děti od 3 do 16 let. Jízda na lyžích se učí formou hry. Je jim vyhrazené bezpečné chráněné místo, aby se dalo učit i ve špatném počasí a zabránilo se ztracení na svahu. Škola nejen, že zajistí odborného učitele, ale je zde i hlídání dětí a návštěva zábavního parku.

Podmínkou je přítomnost rodičů v prvních 15 minutách, aby dítě bylo ve svém úplném začátku, co nejvíc klidné. Taková škola se nachází například v lyžařském středisku Avoriaz, které je vyhlášené, že se orientuje na rodiny s dětmi.

Les Karellis je letovisko vhodné na zimní dovolenou s úplně malými dětmi. Jedná se o „car free“ středisko, kde je na výběr ze sedmi malých vesniček v blízkosti vleku. Zdarma se může používat vybavení pro děti, jakými jsou postýlky, sedačky nebo dětské vaničky. Je zde možnost pronajmutí speciálních sáněk pro miminka a batolata. Středisko nabízí i službu „Halte garderie“, což je centrum, kde pohlídají miminka již od 3 měsíců. 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.