Zimní aplikace do Vašeho smartphonu!

24.12.2012 | Volný čas

Mezi „zimní aplikace“ patří nejen takové, které vám usnadní lyžování a poradí zajímavé výlety, ale také vám mohou dávat pocit bezpečí. Spolu s Janem Švábem ze specializovaného obchodu na chytré telefony jsme vybrali několik zajímavých tipů, které by se vám na horách mohly hodit.

Aplikace Horská služba
„Klíčovou aplikací napříč operačními systémy je bezesporu Horská služba. Její hlavní funkcí je zejména rychlé a snadné přivolání pomoci nejbližší Horské služby v případě nouze. Tato jednoduchá a efektivní aplikace umí i bez datového signálu odeslat Horské službě nouzovou SMS zprávu s přesnou polohou uživatele telefonu,“ říká Jan Šváb ze Sunnysoftu.

Sněhové zpravodajství
Aplikace Sněhové zpravodajství vám pohodlně dodá informace o aktuálních sněhových podmínkách a počasí na českých horách. Díky ní tedy zjistíte, do kterého horského střediska se nejvíce vyplatí vyrazit, jaká je aktuální sněhová pokrývka i kvalita sněhu.

Ski map - lyžařská střediska v Česku a okolí
Aplikace Ski map je určena pro české lyžaře a kromě domácích areálů nabízí informace o střediscích střední a západní Evropy. Najdete zde praktické mapy sjezdovek, vleků i běžkařských tras, webové kamery, sněhové zpravodajství, zprávy o vývoji počasí, ceny, stručný popis a také proklik na další informace na příslušném webu.

Pro Apple: aplikace Ski tracks zaznamená vaši trasu
„Aplikací Ski Tracks se z telefonu stává měřící zařízení, které pomocí GPS zaznamenává rychlost, najeté kilometry, převýšení, čas či nadmořskou výšku. Dozvíte se tedy, kolik jste toho na lyžích nebo na snowboardu najezdili nebo jakou nejvyšší rychlostí jste se řítili,“ uzavírá Jan Šváb ze Sunnysoftu.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.