Žehličky na vlasy – pár tipů pro koupi

30.10.2012 | Jak být krásná | Vlasy

Chystáte se koupit si novou žehličku na vlasy, ale nevíte, jak vybrat tu pravou? Výběr žehliček na trhu je totiž obrovský, takže snadno můžeme začít tápat. Vždy samozřejmě záleží na tom, jaké máme požadavky. Proto jsme pro vás připravili tento článek, který vám možná zjednoduší výběr v elektru.

Ať už si však nakonec vyberete kteroukoliv žehličku, stejně nakonec platí, že nic se nemá přehánět a i s kvalitní žehličkou si vlasy zničit můžete.

Teplotní stupnice
Vždy je důležité zvolit správnou žehličku podle typu vlasů. Pro jemnější vlasy se pochopitelně bude hodit žehlička, která se rozpálí zhruba kolem 150–200 stupňů. Při vyšších teplotách by se mohly vlasy spálit a to si jistě nikdo nepřeje. Pro vlasy odolnější si můžeme dovolit vybrat žehličku s vyšší teplotní stupnicí.



Značka a typy žehliček
Většina z nás si ale bude žehličku na vlasy vybírat pravděpodobně podle značky. Všechny máme vytipovanou určitou značku, o které víme, že nám sedí a hodí se pro naše vlasy. Pokud si žehličku kupujeme prvně, můžeme se poradit s kamarádkami, které nám stoprocentně doporučí žehličku, se kterou mají dobré zkušenosti.

Pokud nám ovšem tyto rady nebudou stačit, další variantou kde sehnat radu, je kadeřnictví. Zde nám pravděpodobně poradí nejlépe a doporučí i produkty, které oni sami používají. Samy jistě víte, že žehličky od kadeřníků jsou dražší, ale většinou jsou lepších kvalit.



A pro ty z nás, které si rády upraví svůj vzhled i na jiných místech než zrovna doma, můžeme doporučit malé žehličky, které jsou lehké a bez problému je strčíme do kabelky. Obdobné cestovní přístroje se samozřejmě vyrábějí i ve verzi fénu na vlasy či v poslední době tolik oblíbené kulmy na vlasy.



Kolik za to dát?
Pokud jde o cenu, opět můžeme říct, že co dražší neznamená lepší. Vybírat bychom měly s rozvahou, zda jsme ochotny investovat do žehličky několik tisíc, nebo pouze několik stovek. Žehličku bychom měly kupovat v obchodech specializovaných na elektrospotřebiče. V žádném případě nepreferovat žehliček neznámých značek v neznámých obchodech, se kterými nikdy nemá zkušenosti.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.