Zásada patnáctá:
Travte spolu rozumné množství času

17.06.2011 | Sex a vztahy

Když jsou partneři stále spolu, nedělá to dobrotu. Podobně je tomu v případě, kdy si na sebe nedokážou udělat čas. Důležitou zásadou spokojeného soužití ji však rozumné množství času, které spolu partneři tráví.

Ponorková nemoc
Také lidé, kteří si spolu výborně rozumí, si od sebe potřebují občas odpočinout. Odloučení je potřebujeme k tomu, abychom se na sebe mohli zase těšit. Abychom načerpali rozdílné zážitky a měli spolu o čem komunikovat. Jestliže Váš partner chce vyrazit s kamarády na víkendový golf, nemějte mu to za zlé. Neznamená to, že Vás nemá rád, anebo že jste pro něho na vedlejší koleji. Věřte, rozumně dlouhé odloučení je dobrou prevencí ponorkové nemoci. Příště můžete zase Vy vyrazit na wellness pobyt, anebo s kamarádkou k moři.        

Už ani nevím, jak vypadá
Náročná doba činí z mnohých z nás otroky našich zaměstnání. Přestože do práce chodíme primárně proto, aby se naší rodině dařilo dobře, pokud si na sebe nedokážeme občas udělat čas, k rodinnému štěstí to nijak nepřispěje. Náš tip: Pokud už pomalu nevíte, jak Váš partner vypadá, zdůrazněte mu, že ho máte ráda, a zeptejte se, zda mu můžete nějak pomoci s jeho prací, aby měl na Vás o trochu více času. Jestliže jste více zaneprázdněná Vy sama, nezapomínejte na to, že Váš partner a děti Vás potřebují.

Foto: www.sxc.hu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.