Vyznáte se v dress code?


Plesová a večírková sezóna jsou v plném proudu. A jak se ukazuje, spousta z nás přesně neví, co si při formálních příležitostech obléknout. Také si nejste jisti? Shrnuli jsme pro Vás patero základních pravidel.

Dáma následuje muže

Heslo, které spousta feministek nechce ani slyšet. Když ale vyrážíte na ples v páru, platí, že by dáma měla sladit svou garderobu s oblekem muže.

Extravagance není nedbalá elegance

Ve snaze vyniknout spousta dam nakonec zvolí až příliš ležérní model, který je pro danou příležitost nevhodný. Nedbalá elegance na ples nepatří.

Frak není vždy nutný

U pánů se naproti tomu setkáváme s opačným extrémem. Experimenty jsou jim spíše cizí, a proto pro jistou chodí stále ve fraku. Ten je však nutný pouze pro velice formální příležitosti.

Pozvánka Vám napoví

Kromě místa a času věnujte na pozvánce pozornost také údaji o tom, jaký styl oblékání je pro danou příležitost předepsaný. Black tie, smart casual, semi formal nebo dressy casual.

Osvojte si termíny dress code

Že těmto termínům nerozumíte? Zde je malá nápověda.

Black tie znamená, že se jedná o velice formální událost. Od pánů se očekává smoking s bílou košilí a od dam večerní toaleta.

Smart casual je už méně přísný. Pánská košile může být extravagantní, stejně jako dámské šaty.

Když stojí na pozvánce semi formal, znamená oblek pro pány a koktejlky pro dámy.

A to nejlepší nakonec. Dressy casual říká, že si můžete dovolit ležérní eleganci, a dokonce i džíny. Tímto naše lekce končí.

Takže, milé dámy a pánové, mrkněte na pozvánku a hurá za zábavou!

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.