Vyzkoušeli jsme FLOWIN


Znáte Flowin? Pokud jste ho ještě nezkoušela, možná jste již o něm slyšela. My jsme se rozhodli tento tréninkový systém zkusit.

Flowin je moderní inovativní tréninkový systém. Byl vymyšlen v roce 2003 ve Švédsku, o pár let později se rozšířil do Evrop a i dalších zemí. Není tedy úplnou novinkou ve světě fitness a již pár let se s ním můžete setkat i v českých fitness centrech. Ovšem, vzhledem k tomu, že byl vyvinut v prostředí desetibojařů a trénují s ním i fotbalisté a další vrcholoví sportovci, občas se setkáte s názorem, že Flowin je pro běžné návštěvníky fitness center náročný. Opak je ale pravdou.

Důležité samozřejmě je, zjistit si, jestli hodina, na kterou se chytáte vhodná pro začátečníky. Ale samotné Flowin nabízí několik cvičebních režimů a každý cvik je možné provádět s rozdílným rozsahem a výslednou zátěží, podle vaší fyzičky. Tato tréninková metoda nevyžaduje žádné speciální pohybové dovednosti, neučíte se žádnou choreografii. Pohyb je velmi přirozený, pomocí klouzavých podložek se smýkáte po základní ploše. „Ano, základní krok, ze kterého vychází i další variace je nejvíce podobný jízdě na běžkách. Navíc nepotřebujete ani žádné závaží, tělo pracuje se svou vlastní vahou.“ Říká naše redaktorka Pavla, která Flowin vyzkoušela.

redaktorka Pavla při cvičení Flowinu

Flowin je velmi vhodné na posílení a vytvarování nohou, zad, zpevnění břicha a bederní části zad.
Zapojujete tedy zejména CORE – střed těla, který ovlivňuje držení celého těla. Přestože choreografii toto cvičení nevyžaduje, bude Vám pár hodiny trvat, než se naučíte správné držení těla při jednotlivých cvicích. Opravdu se nebojte, když Vás instruktor trochu nastaví. U Flowin je velmi důležité správné držení těla a hlavy. Velký důraz se klade také na bederní část zad. „Celý den sedím v kanceláři u počítače, takže moje držení těla není úplně ideální. Bederní oblast mě při cvičení navíc často bolí. Při prvních lekcích mě instruktor hodně upravoval. Ale díky tomu jsem začala cítit, jak tělo mnohem lépe pracuje a hlavně jsem nepřetěžovala jiné svalové skupiny.“

Flowin je vhoné jak pro muže tak ženy

Flowin je vhodné jak pro muže tak ženy. Není limitováno věkem ani fyzickou kondicí. Její zlepšení po několika hodinách uvidíte sama. Pouze však upozorněte před hodinou instruktora na prodělané operace, zejména kolen nebo zad. Flowin určitě zkuste!

Foto: sport-tiedje.co.uk, Fitness by Věra

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.