Vrcholový sport vyměnila za tanec s Petrem Čadkem!

26.03.2013 | Revue

Kateřina Baďurová toho ve svých třiceti letech dokázala mnohem více, než běžný smrtelník a možná i mnohem více, než kde jaký sportovec. Nepřízeň osudu jí však znemožnila nadále pokračovat ve sportu, a proto před necelými třemi lety ukončila svou sportovní kariéru.

Ale Katka je životní optimistkou a odmítá se pohybu jen tak vzdát. Proto se rozhodla, že začne naplno s tancem!
 
K tomuto rozhodnutí ji přivedla účast v soutěži StarDance v roce 2012, kterou po boku Jana Ondera zaslouženě vyhrála. K výhře určitě přispěla i skvěle navržená choreografie od Petra Čadka, Katčino nadšení pro pohyb a možná i zkušenosti z gymnastiky, které se věnovala jako malá. „Spolupráce s Katkou na StarDance byla velmi příjemná. Je vidět, že má pro pohyb vášeň a v tanci je velmi nadaná, “ přiznal Petr Čadek, který se navíc nechal slyšet, že dlouho neviděl nikoho, kdo by se pro tanec tak nadchl.
 

Kateřina Baďurová s tanečníkem Petrem Čadkem v soutěži StarDance zazářila.

Když tedy Kateřině nabídl, aby přijala místo v jeho Tančírně, nemusel jí dlouho přemlouvat a ona na jeho nabídku s nadšením kývla. Ve dvojici s Janem Onderem, hlavním strůjcem jejího tanečního nadšení, budou učit vždy maximálně 15 párů. To je maximum, při kterém se mohou novým tanečníkům řádně a maximálně věnovat.  „Vždycky jsem hrozně ráda sportovala a teď, když už nemůžu dělat atletiku, jsem se hrozně nadchla pro tanec. K tomu mě přivedl Petr Čadek a já se mu za to teď chci odvděčit tím, že jsem přijala jeho nabídku stát se trenérkou v jeho škole,“ řekla s úsměvem Kateřina Baďurová, která bude zatím do Tančírny docházet jen jednou nebo dvakrát týdně. Pokud se jí nová role zalíbí a budou s ní spokojeni žáci i Petr, nevylučuje, že se tam objeví mnohem častěji.
 

Pokud se Kateřině práce zalíbí, bude trenérkou na plný úvazek.

Petr Čadek se z Katčina rozhodnutí radoval a na závěr dodal: „Jsem rád, že Katka místo přijala, protože je to pro mě čest a navíc jsem přesvědčen, že bude velkou posilou i ozdobou pro můj tým profesionálních tanečníků.“
 
Katka se učí, jak učit ostatní tančit.

Katka si po absolvování vysoké školy udělala ještě kurzy psychomotorického vývoje a cvičení s dětmi a s kamarádkou si založila školku. Je tedy dost pravděpodobné, že tanec začne učit i děti a to buď přímo ve školce, nebo je bude vodit na své hodiny do Tančírny Petra Čadka. Jistě ráda přivede i svou dcerku Ellen, které by letos ráda pořídila sestřičku. Snad její úspěchy v tanci opět neukončí zdravotní problémy, jako tomu bylo u gymnastiky a následně i v atletice.

Foto: archiv Tančírna Petra Čadka

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.