Víme, jak se správně sbalit na dovolenou

15.06.2012 | Volný čas

Teplo, sluníčko, odpočinek a zábava – doba dovolených se kvapem blíží. Ještě než se s úsměvem vystavíte na pláži paprskům, čeká vás balení zavazadel. Může to být věda, když nevíte, jak na to, proto vám přinášíme rady, které vám vše usnadní.

Při cestování letadlem pozor na váhu
Až budete balit nezbytné kousky svého šatníku, dejte si pozor, abyste nepřekročila povolenou hmotnost cestovní tašky stanovenou dopravcem. Přesná váha se vždy trochu liší, ale obecně se pohybuje kolem 20 kg na osobu. Za těžší batohy budete nucena zaplatit. Nárok na vyšší hmotnost bývá možné zakoupit předem – rozhodně tak ušetříte. Jedno zavazadlo ale nikdy nesmí překročit váhu 32 kg!
Pokud cestujete s dítětem, které s vámi sdílí sedačku, myslete na to, že u některých dopravců nemá nárok na vlastní zavazadlo. Všechno se musí vejít do váhového limitu stanoveného pro vás.

Jak vypadá správná cestovní taška
I cestovní tašky mají několik vlastností, kterým je vhodné věnovat pozornost. Především by měly být vyrobeny z kvalitního, dostatečně pevného a nejlépe nepromokavého materiálu, který vydrží hrubší zacházení při přepravě.
Popruh na rameno by měl být dostatečně široký a měkký, aby vás nezačal po pár metrech řezat do ramene. Vhodné je zpevněné dno tašky - obsah se nezdeformuje a je chráněn před poškozením. Velmi kvalitní tašky pro malé i velké cestovatele nabízí například společnost Topgal.

Taška jako doplněk
Neslevujte ani ze svých nároků na vzhled. Výrobci nabízejí své cestovní tašky sladěné s příručními batohy v mnoha barevných variantách. Letos jsou trendy fialová, korálová, mint, ale také zlatá, nebo květinové motivy. Vždy si zkontrolujte, zda je součástí zavazadla i pevně připevněná jmenovka, kam si vepíšete jméno a adresu pro případ ztráty.

Cestujeme s dítětem
Vlastní zavazadlo dopřejte i svému dítěti. Dodáte mu tak sebedůvěry a pocitu důležitosti. Dětské batohy a cestovní tašky by také měly splňovat výše zmiňované podmínky, především co se týče materiálu a celkového vypracování. A z množství barev a vzorů tašek si vybere to pravé ořechové opravdu každé dítě.

www.topgal.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.