Vazelína a její všestrannost

20.10.2011 | Pleť

Vazelína (také známý podle jeho názvu chemické vlastnosti - petroleum jelly) je zásadním kosmetickým předmětem v každém batohu nebo kabelce, díky svému bohatému využití. Zde jsou různé způsoby, jak můžete vazelínu využít pro vylepšení Vašeho vzhledu:

Posilovač řas
Naneste malé množství vazelíny na Vaše řasy každý večer, než půjdete do postele, za použití čistého kartáčku (z řasenky, atp.) nebo prstu. Nechte přes noc působit. Při delším užívání tímto způsobem, budou Vaše řasy silnější, budou mnohem méně vypadávat a lépe je oddělíte při aplikaci řasenky. Navíc Vám řasenka bude držet mnohem lépe po celý den! A to za zkoušku stojí.

Při barvení
Konec barevným skvrnám na uších, krku a čele, které jdou velmi špatně odstranit. Všechna místa, které můžete nechtěně ušpinit, potřete před barvením vazelínou a smyjte ji až při mytí barvy z vlasů. Výsledek? Čistá pokožka a profesionálně nabarvené vlasy kolem rámu obličeje.

Krém pro suchou pleť
Pokud máte vážné problémy se suchou kůží, asi byste měli použít speciální krém (poraďte se s lékařem). Pokud však vaše trpí změnou počasí a je často příliš suchá, tenká vrstva vazelíny je nejrychlejší a cenově nejdostupnější lék. Pro maximální léčení namažte na extra suché místo větší vrstvu vazelíny a přelepte jej náplastí.

Balzám na rty
Než abyste utrácela za drahé balzámy na rty, nebo masti, použijte vazelínu. Konzistence je ideální pro ochrannou vrstvu, pokud je venku zima, nebo na léčení v případě, že už Vaše rty venku promrzly a popraskaly. Za tímto účelem, vazelíny produkují růžové barvivo, které léčí a dodává rtům zdravou růžovou zář, mnohem přirozenější, než například rtěnka. Nehledě na to, že nekvalitní rtěnka může rty spíše vysušit, než hydratovat. K dispozici jsou také verze SPF vazelín, ideální pro dovolenou a slunečné dny.

Autor: Mia Doxanská

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.