Užijte si outdoorové aktivity a sporty naplno s LOAP!


Pro ty z vás, kteří tráví hodně času v přírodě nebo při outdoor sportu, je důležité mít správné a funkční sportovní oblečení. Outdoorové vybavení LOAP je vhodné pro jakékoli venkovní sporty či aktivity. Využijte jeho funkční a praktické vlastnosti.

Jak outdoorové oblečení funguje?

Idea outdoorového oblečení LOAP spočívá v tom, že při jakémkoli sportu udržuje tělo v konstantní teplotě a to bez ohledu na fyzickou zátěž nebo povětrnostní podmínky. Od kvalitního funkčního outdoorového oblečení LOAP můžete očekávat dokonalou prodyšnost, hydroizolaci, odolnost, odvod vlhkosti od těla a zároveň rychlé sušení oděvu. Outdoorové oblečení LOAP je díky moderním materiálům a technologiím lehké a umožňuje sportovcům dokonalý pohyb v každé situaci. Obecně platí, že při outdoorových aktivitách je nejlepší využívat tři vrstvy oblečení: vnitřní vrstvu, jinak se také nazývaná základní vrstva, která má za úkol odvádět vlhkost pryč od těla; střední izolační vrstvu, která pomáhá udržovat teplo a vnější vrstvu na ochranu před vnějšími vlivy (počasí). Některé nové materiály kombinují více těchto funkcí.

Loap Limit sport

Základní vnitřní vrstva

Tato vrstva je odpovědná za tělesnou termoregulaci. Ideální vnitřní vrstvou je oblečení LOAP z řady Thermo line. Thermo oblečení LOAP je opatřeno Wicking úpravou, díky níž je pot odváděn spolehlivě od těla a to je tak udržováno při stabilní teplotě. Thermo oblečení LOAP je speciálně navrženo pro pohodlí uživatele i v extrémních podmínkách. Má ploché švy, které minimalizují kontakt s pokožkou a nedochází tak k jejímu podráždění. Elastický materiál dovoluje volný a přirozený pohyb. Pamatujte, že při aktivním sportu je velmi důležité, aby bylo tělo v suchu. V létě se tělo, díky thermo oblečení, nepřehřívá a v zimě nedochází k podchlazení. V každém případě je důležité vybrat thermo prádlo, které je sedí těsně na tělo.

Thermo oblečení LOAP

Střední izolační vrstva

Střední nebo-li izolační vrstva poskytuje tělu teplo a to tím způsobem, že udržuje teplý vzduch v blízkosti vašeho těla. Fleece mikiny a svetry LOAP jsou dobrým příkladem střední vrstvy outdoorových oděvů. Jsou dobré pro udržení tepla u těla a zároveň pro odvod vlhkosti pryč. Pro své dobré izolační vlastnosti je známá například vlna, ale na rozdíl od jiných syntetických materiálů hromadí nadměrné množství vlhkosti. LOAP využívá materiály jako Techfleece, který je lehký, ale zároveň má vysokou úroveň tepelné ochrany nebo Thinsulate – mikrovlákno s velmi dobrými tepelně – izolačními vlastnostmi, které poskytuje optimální ochranu proti chladu i při malé tloušťce materiálů. Fleece je díky své velké izolaci a prodyšnosti nejrozšířenější vrstvené oblečení. Aby se zabránilo přehřátí při fyzických aktivitách, jako je běh nebo jízda na kole, doporučuje se použít lehčí druhy Fleecového materiálu. Pro extrémnější sporty v chladném počasí je zas lepší využít silnější Fleece.

Outdoor oblečení LOAP

Vnější vrstva

Toto oblečení využívá materiály, které jsou větruodolné, nepromokavé a prodyšné. Tento oděv vždy využívá membrány. LOAP nabízí několik druhů: Aqua Pro Plus je prodyšná membrána umožňující snadné odpařování tělesné vlhkosti. Je vodonepropustná a vodoodpudivá – hodnota vodního sloupce 15.000 mm a prodyšnosti 10.000 g/m2/24 h. Díky své malé hmotnosti dodává materiálů dostatečnou lehkost nebo Tripletex což je prodyšná membrána umožňující snadné odpařování tělesné vlhkosti. Tripletex je vodonepropustná a vodoodpudivá. Hodnota vodního sloupce: 10000 mm. Hodnota prodyšnosti: 1000g/m2/24 hod.

Outdoor oblečení LOAP na Limit Sport

Výběrem správného outdoorového oblečení si snadno dokážete vytvořit ideální klima pro jakoukoli aktivitu. Oblečení LOAP využívá mnohaletých poznatků, díky čemuž může vyrábět kvalitní funkční oblečení využívající moderní materiály i design. Oblečení LOAP naleznete na www.limitsport.cz, kde jsou pro vás nachystané i speciální akce a mnoho zlevněného zboží.

limit sport

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.