Už jste vyzkoušely rybí pedikúru?


Pedikúra je učiněným balzámem na nohy. Odstranění staré ztvrdlé kůže nejenže ulevuje od únavy, ale také zkrášluje vzhled nohou, což je zejména v období otevřených bot velmi důležité.

Pokud chcete zajít na pedikúru, můžete si vybrat z několika druhů ošetření. 

Stará dobrá mokrá klasika

Nejrozšířenější a nejznámější je mokrá pedikúra, nohy se odmočí ve vodě, a poté se odstraní ztvrdlá zrohovatělá kůže. Následuje úprava nehtů včetně kůžičky. Na závěr se nohy ošetří krémem. Součástí ošetření může být také lakování nebo masáž. Pro mokrou (a někde i suchou) pedikúru s masáží se často používá označení wellness pedikúra.

Suchá přístrojová alternativa

V posledních desetiletích si získala oblibu také suchá pedikúra, která se provádí za pomocí skalpelu a rotační frézy. Protože se nohy nenamáčí, považuje ji mnoho lidí za více hygienickou. Na závěr se rovněž provádí ošetření krémem a je zde i možnost lakování či masáže. Suchou a mokrou pedikúru lze vzájemně kombinovat.

Hitem je rybí pedikúra

A to nejzajímavější nakonec. Rybí pedikúra, o kterou se postarají hladové kaprovité rybičky Garra rufa, které zbaví Vaše nohy staré kůže místo pilníku či skalpelu. Výhodou je, že se rybičky dostanou také do míst, kam se skalpel nedostane, anebo kde by mohl způsobit poranění (prostor mezi prsty). Naproti tomu nevýhodou je, že ošetření poněkud lechtá, ale na to si ale během několika minut zvyknete. Mnohem větší problém lze spatřovat v tom, že když přijdete zrovna Vy na řadu, nemusí být rybičky už hladové, protože se nasytily kůží zákazníků před Vámi. A ještě jedno důležité upozornění do třetice, odborníci varují, že rybičky mohou přenášet některá kožní onemocnění, jako jsou například mykózy.

Zdroj foto: Profimedia.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.