Trichologické vyšetření – první krok při řešení potíží s vlasy


Nejste spokojeni se stavem svých vlasů?

Ať už je důvodem Vaší nespokojenosti nadměrné padání, řídnutí, maštění, lupy, anebo poničení vlasů vlivem nešetrných chemických zákroků, doporučujeme Vám podstoupit trichologické vyšetření.

Co je to trichologie
Co je to trichologie? Trichologie je specializovaný vědní obor, který vznikl spojením dermatologie (kožního lékařství) a kosmetických oborů, zabývající se zdravím a krásou vlasů. Pokud nejste spokojeni se stavem svých vlasů, odborníci z oboru trichologie tak zvaní trichologové, jsou tu proto, aby přispěli k jeho zlepšení. Základním krokem nutným pro řešení potíží s vlasy je trichologické vyšetření.

Trichologické vyšetření
Trichologické vyšetření vlasů a vlasové pokožky se provádí v trichologické poradně, trvá 60 až 90 minut a je zcela bezbolestné. Během vyšetření se pomocí mikroskopické trichokamery zkoumá nejprve vlasová pokožka a poté několik vytržených vlasů. Díky tomuto vyšetření tricholog zjistí pravou příčinu problémů s vlasy. Na základě toho doporučí klientovi vhodný postup a řešení k obnově zdravých vlasů a vlasové pokožky, to samozřejmě jde ruku v ruce s doporučením kosmetických přípravků, stravovacích návyků apod.

Pohovor před vyšetřením
A jak trichologické vyšetření probíhá krok za krokem? Nejprve klient podstoupí pohovor, v rámci něhož tricholožka prozkoumá aktuální stav vlasů. Důležitou součástí pohovoru je osobní anamnéza (kdy se specialistka dotazuje na zdravotní stav, prodělané nemoci klienta a genetický předpoklad pro konkrétní vlasový problém), ale také zjišťuje stravovací návyky, pitný režim, používané kosmetické přípravky a dalších relevantní informace.

Jak samotné vyšetření probíhá
Po vstupním pohovoru přichází na řadu samotné vyšetření, kdy tricholožka pomocí bříšek prstů provede test vlasové pokožky včetně její pružnosti a pevnosti. Následně pokožku vyšetří mikroskopickou trichokamerou, vytrhne klientovi vlas tak, aby mohla vyšetřit vlasovou cibulku i stvol (maximálně 2-4 vlasy), zajistí fotografe jako pokožky tak vlasů. Tyto fotografie slouží pro porovnání výsledků v průběhu trichologické léčby. Výsledky z vyšetření jsou vyhodnoceny za pomocí trichogramu a poté prezentovány klientovi.

Trichologické vyšetření

Vlasová kúra „šitá na míru“
Následně je klientovi doporučena trichologická vlasová kúra, která je sestavena podle zjištěných informací vždy přesně dle konkrétního problému každémmu klientovi „na míru“. (Součástí doporučení je vysvětlení doby používání a očekávaných výsledků. V závislosti na stavu vlasů může tricholožka nabídnout ambulantní aplikaci přípravků, toto se však týká pouze přípravků z vyšších trichologických řad Glycosan, Kenogen a Stemcell Therapy). Na kontrolní trichologické vyšetření je vhodné se dostavit v rozmezí 4- 6 týdnů po začátku používání vlasové kúry. Trichologické centrum Clinical Hair&Health doporučuje svým klientům trichologické přípravky řad Clinical derm, Glycosan, Kenogen, Stemcell Therapy, Detoxi aj.

Trichologické přípravky jsou velmi účinné

Trichologické přípravky
Jedná se o inovovanou řadu polofarmaceutických přípravků určených k řešení problémů s vlasy a vlasovou pokožkou obsahující vysoce bio-kompatibilní složky, kde je hlavní výhodou vysoký stupeň kožní tolerance. Trichologické přípravky pomáhají řešit problémy, jako je nadměrné padání či maštění vlasů, lupy, nedostatečný růst vlasů a další. Jak ukazují recenze mnoha spokojených zákazníků, trichologické přípravky jsou velmi účinné.

Před a po užívání trichologických přípravků

Základem úspěchu je samozřejmě dodržení doporučeného postupu použití. Pokud vás trápí jakýkoliv problémy s vlasy či vlasovou pokožkou, neváhejte si domluvit vstupní trichologické vyšetření na www.clinicalhair.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.