Skvělé rty...víte jak na to?


Výrazně nalíčené rty přitahují pohledy mužů i žen, jsou nápadné a sexy. Přesto se jich většina žen bojí a sahá po méně výrazných, ale z hlediska líčení snazších, lescích na rty. Ukážeme Vám, že není proč se rtěnky bát. Stačí vybrat si správný odstín a pak už jen dodržet jednoduchý postup.

1. Základem pro perfektní rty je jejich zdravý vzhled. Pokud máte rty rozpraskané nebo vysušené, rtěnka Vám příliš neprospěje. Není proto od věci občas i rtům provést peeling. Nepotřebujete k tomu žádný speciální krém. Stačí, když použijete zubní kartáček, čistý a hlavně měkký:o) a jemnými krouživými pohyby rty promasírujete a odstraníte odumřelou kůžičku.

2. Pokud jste se rozhodla zvolit výraznou rtěnku, a je jedno jestli v odstínech červené, růžové, fialové, nebo oranžové, je důležité pleť sjednotit korektorem a perfektním make-upem. Výrazné rty přitahují pozornost k celému obličeji a vyžadují proto bezchybnou pleť.

3. Stejně jako se nedoporučuje kombinovat hluboký výstřih a krátkou sukni, tak v líčení je dobré ctít pravidlo, že výrazné rty = jemné oči a obráceně, jinak by se Vám mohlo snadno stát, že výsledný look bude více než cokoliv jiného vulgární. Oči proto pouze jemně zvýrazněte stínem v koutku oka, tužkou a řasenkou.

4. Aby se rtěnka nerozpíjela, orámujte rty konturovací tužkou a až potom je vybarvěte rtěnkou. Abyste nepřetáhla, je vhodné nanášet rtěnku štětečkem. Pokud ho nemáte, postačí vatová tyčinka. Na závěr rty lehce obtiskněte do papírového ubrousku, aby na rtech nezůstávala barva navíc.

A nyní už víte jak na to, tak už jen vyberte správný odstín. Letošní zimu jsou trendy lesklé i matné odstíny. Tak jen do toho!

Foto: Profimedia

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.