Sex byl běžný jako večeře, AIDS v nedohlednu, vzpomíná legendární stylista hvězd Vidal Sassoon

14.06.2011 | Krása a móda | Pleť

Zlatá a ztřeštěná šedesátá léta minulého století… Tak nostalgicky vzpomíná Vidal Sassoon, dnes už legendární kadeřník a vlasový stylista nejzářivějších světových celebrit.

"Na rovinu si řekněme, že v šedesátých letech vládly v sexu hodně volné mravy. Penicilin tehdy vyléčil všechno, co člověk mohl chytit, AIDS ještě neexistoval. Když se dva potkali na ulici a vzájemně si padli do oka, skončili prostě v posteli. Sex byl tehdy tak běžný jako večeře. Ty časy jsme nazývali ´gold pussy era´," zasnil se Sassoon v rozhovoru, který poskytl serveru morgenpost.de.
(Gold pussy era lze volně přeložit jako éra zlaté prcinky)

"Chcete slyšet jednu veselou historku z té doby? Poznal jsem skutečně nádhernou kočku a skončili jsme v posteli. Ráno jsem vstal a šel do kuchyně, abych uvařil kávu. Když jsem se vrátil, seděla na posteli s notýskem v ruce a psala si do něj moje jméno. ´Co to děláš?´ zeptal jsem se. Odpověděla: ´Dostala jsem tě, jsi můj další zásah! To mi stačí.´ A odešla. Později jsem se dozvěděl, že měla svůj plán, zasouložit si se všemi prominenty v Mayfairu (prestižní čtvrť v britské metropoli)."

Celý život se Sassoon, který je židovského původu i vyznání, řídil železnými pravidly.

"Perfektně naleštěné boty, nažehlené oblečení, to byla povinnost. Chceme-li vytvářet image, musíme tou image taky žít. Všechno musí být perfektní. Jen jedno pravidlo jsem ovšem nemohl dodržovat. Znělo: nespat s vdanými zákaznicemi. Pokud jsem se chtěl prosadit, tohle muselo jít stranou…" zasmál se Sassoon.

A vzápětí dodal: "Jeden můj kolega z branže, Ital, říkával se svým pozoruhodným akcentem: ´V čem je problém? Kdybychom dodržovali právě tuhle zásadu, dámy by si o nás myslely, že jsme teploušové!´"

Na otázku, zda mu zmíněné zašlé časy chybějí, Vidal Sassoon odpověděl s pousmáním: "Moji drazí, je mi třiaosmdesát! Něco takového jako tehdy by pro mě dnes znamenalo hodně námahy… Tehdy to ale bylo ztřeštěné i báječné!"

Ještě dnes Vidal vypadá svěže a skvěle. Sám prozradil své tajemství - mimo jiné je tomu tak i proto, že od svých pětadvaceti se ráno co ráno, bez výjimek, věnuje pilates. Tedy cvičení, jež rozvíjí koordinaci, sílu, rovnováhu, flexibilitu, dýchání a propracovává svalstvo jako základ správného držení těla.

A Sassoon je živoucím důkazem nesporné účinnosti pilates.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Pleťová kosmetika, Módní trendy

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.