Razím heslo, že jen zdravá pleť může být krásná zdůrazňuje kosmetická blogerka Lili

15.06.2012 | Krása a móda | Rozhovory

Kosmetický blog, který píše Lili, Freshlili.blogspot.cz, je zaměřený především na levnější kosmetiku z obchodních řetězců evropských drogerií. Lili razí heslo, že jen zdravá pleť může být krásná, a když někdo lépe vypadá, tak se tak také cítí. Pro své čtenářky provádí zajímavé testy dostupných kosmetických přípravků, na jejichž základě přináší hodnotné tipy v oblasti péče o pleť i tělo.

Lili, jak jsi vlastně přišla na nápad psát kosmetický blog? Jedná se čistě o Tvé hobby, anebo nějak souvisí s tvou budoucí profesí?
Mým úplně prvním plánem bylo psaní módního blogu, jenže postupem času jsem zjistila, že fotkama v zrcadle díru do světa fakt neudělám. Pak přišlo jedno hluché období, a když jsem se na blog vrátila, začala jsem psát o tom, co z drogerie jsem si pořídila a nadchlo mě to. Až to prostě skončilo tak, že píšu jen o kosmetice, a ohromně mě to baví. V oblasti kosmetiky jsem neplánovala pracovat, ale čím více a hlouběji se jí věnuji, tím více mě to zajímá, pohlcuje, a kdybych u kosmetiky jednou profesně skončila, vůbec bych se nezlobila. Uvidím, co přinese čas.

Proč právě kosmetika?
Protože všechny chceme být krásné a správně použitá kosmetika nám k tomu umí dopomoci. Já se snažím ukázat, že to jde i levně, ne jen draze, jak je v časopisech prezentováno.

Dáváš doporučení také své mamince, kamarádkám, atd.? 
Občas jim do toho mluvím, dávám produkty k vyzkoušení a i ony samy si ke mně chodí pro rady.

V článcích věnuješ hodně místa odličovacím přípravkům. Souhlasíš s tvrzením, že správné odličování je pro krásu mnohem důležitější než líčení? 
Stoprocentně souhlasím. Čím víc se budeme o svou pleť starat, tím méně ji budeme muset zatěžovat a maskovat make-upem, to je prostě fakt. Čištění pleti by se pro každého mělo stát běžnou každodenní hygienou. Jen zdravá pleť může být krásná.

Jaké odličovací přípravky bys doporučila čtenářkám se smíšenou pletí?  A co pro suchou a citlivou pleť?
Na smíšenou a suchou pleť mám nejlepší zkušenosti s hydratačním odličovacím mlékem a tonikem Lirene. Také Nivea Pure & Natural stojí za vyzkoušení. Obecně platí, že na suchou a citlivou pleť jsou lepší odličovací mléka, smíšená, normální a mastnější pleť si bude rozumět s odličovacími a micelárními vodami. Ale nakonec je to vše o pocitu a o tom, co komu vyhovuje.

Jaká je tvá oblíbená kosmetika? Dáváš přednost drahým značkám?
Naopak, snažím se hledat v drogeriích levnější výrobky, které budou fungovat, to je taková moje specialita. Než si něco koupím, docela dlouze přemýšlím o tom, jestli to bude vyhovovat mojí pleti, jestli to potřebuju, jestli by to mohlo fungovat, pak teprve kupuji. Proto ve většině případů nejsem zklamaná a můžu tvrdit, že i dostupné věci z drogerie fungují. Drahé značky moc nevyhledávám, pokud se nejedná o make-upy. Na těch se nevyplácí šetřit, ale opět – i v drogerii najdeme výborné kousky.

A co babičkovské recepty, masky, zábaly a tak?
Takový domácí peeling na rty, na obličej a na celé tělo je skvělá věc. Občas si vyrobím i masku na vlasy. Na suché konečky platí zase olivový olej. Ale nezapomeňte ho pořádně vymýt, aby vlasy nezůstaly umaštěné.

Je léto, čas opalování. Ochrana před sluníčkem, jaké přípravky bys doporučila na dovolenou u moře a jaké pro dovolenou v Čechách?
Na dovolenou u moře bych zvolila ochranné přípravky s vyšším SPF, ze začátku určitě 30, 50. Na dovolené v Čechách si vystačíme i s nižšími, ale nedoporučuji jít pod 10. Ochranný faktor 15 je minimum, které nás dokáže účinně chránit proti škodlivým složkám slunečního záření.


 

Máš nějaké speciální triky ohledně líčení?  
Ráda používám fixační transparentní pudr, který make-up přiková na své místo a ten tam vydrží v podstatě celý den. Doporučuji především na korektor pod oči a na zamaskované pupínky, které se rády v průběhu dne ukazují. Ale pozor, v malém množství!

Jaký je Tvůj vztah k módě? Co ráda nosíš na sobě?
Móda jde ruku v ruce s kosmetikou, takže i ta mě samozřejmě baví. Můj styl je elegantnější, potrpím si na všemožné košile se zajímavými detaily, saka, sukně, podpatky. Mám ráda černou barvu. Naopak při sportu se vyřádím, mívám ve fitku ty nejbarevnější oblečky.

Mohla bys našim čtenářkám na závěr prozradit, co nového pro ně připravuješ na blogu? 
V blízké době si budou moci přečíst o minerálních make-upech, zasoutěžit si o zajímavé produkty a najdou se i další nové testy pod mou taktovkou.

To bude jistě zajímavé. Lili, děkujeme Ti za rozhovor.
Rádo se stalo.

Freshlili.blogspot.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.