Proč ještě stále nesportujete?


Sport je natolik specifická aktivita, že k ní buď vztah máte a věnujete mu svůj volný čas, či není vaší prioritou a nikdy ani nebude. Pokud se však odhodláte a vyberete se do posilovny, běhat či na jógu, jste na dobré cestě. První výsledky, které se při pravidelném sportování nepochybně dostaví, budou mimořádně silnou pozitivní motivací. Pro všechny ty, kteří si nejsou jisti, že sport pro jejich život přínosem skutečně je, tu máme pár argumentů.

Proč ano?

Se sportem přichází ruku v ruce zdraví. Je dokázáno, že lidé, kteří se věnují sportu mají mnohem pevnější zdraví než ti, kterým slovo sport nic neříká. Cvičení posiluje srdce, normalizuje krevní tlak, podporuje činnost životně důležitých orgánů, sportovní aktivita zlepšuje činnost mozku a zpomaluje proces stárnutí. Samozřejmě, není všechno jen o cvičení, zdraví přichází zevnitř, a tak důležitou roli hraje strava a dokonce i vhodně zvolené spodní prádlo. Takže nejen legíny na cvičení, ale také kvalitní dámské kalhotky.

Sport velmi dobře ovlivňuje naše tělo, ale zároveň i naši psychiku. Po cvičení se každý cítí lépe a plný nových sil. Říká se, že sport je jedinečným řešením jak bojovat s depresemi. Minimálně na hodinu vypusťte z hlavy všechny problémy, potíže a pracovní povinnosti. Hlava je čistá a relaxuje. Běh je perfektní volbou. Nasaďte si legíny na cvičení, pohodlné bambusové ponožky, běžecké botasky a pojďme na to! Běžíte a vnímáte pouze svůj dech a rytmus běžících nohou. Vítr vám vane vedle uších a najednou vás nic netrápí. Nestojí tento klid za chvilku námahy? Určitě ano. Poděkuje se vám vaše tělo, i vaše mysl.

Pohyb je perfektní pro všechny, kteří by potřebovali podpořit své některé vlastnosti. Díky pravidelnému cvičení budujete sebedůvěru, pevnou vůli, stává se z vás silná osobnost. Když se z vašeho těla najednou (no dobrá, možná ne tak úplně najednou) stane spousta svalů, budete si hned věřit o něco více. Pocit ze samého sebe je v takových momentech k nezaplacení. Najednou máte chuť si užívat novou figuru. Ve skříni se objeví nové legíny na cvičení, které dají vaším nohám možnost vyniknout. Vždyť i samotné sportovní oblečení se někdy může stát motivací. Když máte příležitost natáhnout na nohy bambusové ponožky, které jsou dostatečně prodyšné, příjemné k pokožce, antialergické a měkoučké. Doslova vás lákají, abyste vybrali na pilates či jógu. Najdete i kotníkové, i vysoké bambusové ponožky. Takže jestli zvolíte dlouhé, či legíny na cvičení sahající po kotníky, stále máte na výběr.

Sportovat by měli také všichni ti, kterým se večer těžko usíná. Díky pravidelnému cvičení dosáhnete normální a zdravý spánek a dokážete korigovat i svůj apetit.


Jak se přimět ...

Pokud navzdory všem výhodám nedokážete přesvědčit sama sebe, že do té posilovny či na hřiště přece jen máte jít, pak byste mohli začít skupinovými cvičeními. Ty probíhají ve stanovených termínech a časech. Přihlaste se alespoň na jednu hodinu v týdnu a pro začátek se pokuste vytvořit si návyk. Přizpůsobte vše tomu, že o 18.00 prostě cvičíte. To je to první, co musíte udělat. Uspořádat si priority.

Pořiďte si stylové legíny na cvičení, dolaďte jejich vhodným tričkem, kupte si originální bambusové ponožky, sportovní podprsenku. Kdo by si nechtěl obléci parádní kousky oblečení a ukázat se světu?

Najděte si partnera, se kterým se navzájem podpoříte. Když se nebude chtít jednomu, ten druhý bude mít možná vůli o něco silnější. Možností je mnoho.

Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody. Co uděláte vy?

Zdroj obrázku: pathdoc / Shutterstock.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.