Přírodní zázrak jménem Merino


Co je Merino? Merino samo o sobě je speciálně vyšlechtěné plemeno ovce domácí, která přináší tu nejkvalitnější a nejjemnější vlnu.

Zemí, která je světovým lídrem v chovu Merino ovcí je Austrálie. Odtud také pochází nejkvalitnější Merino, které se používá převážně na šatové tkaniny. Zajímavostí je, že jedna ovce má okolo 100 milionů vláken a vlákna pěti ovcí by stačila na celý obvod zeměkoule. To se zdá být až neuvěřitelné.

hrejivy svetr Kama

Jaké má Merino výhody?

Materiál je velmi jemný a pružný. Díky tomu je maximálně odolný, nemačká se a má dlouhou životnost. K jeho obzvláště ceněným výhodám patří jeho výborné termoregulační vlastnosti. Skvěle izoluje teplo, ale zároveň je maximálně prodyšný. Vlákno je výrazně hydrofilní, materiál tedy hřeje i v případě, že je vlhký. Merino je také ideální pro alergiky a přirozeně nabízí vysokou UV ochranu. Málokterý materiál disponuje takto širokým spektrem pozitivních vlastností.

vlnene obleceni z Merino

Co si z Merina pořídit?

Z Merino vlny se vyrábí celá řada výrobků, od oblečení, až po bytové doplňky. Výrobky z Merino vlny patří ke špičkové zimní výbavě, do které se vyplatí investovat. U nás se výrobou produktů z Merino vlny zabývá například čistě česká férová značka Kama. Jistě jste o ní už slyšeli. Svetry Kama plné norských vzorů, budou nejen skvělou zimní výbavou, ale i krásným a kvalitním vánočním dárkem. Pokud si potrpíte na fashion kousky, určitě nepřehlédněte spolupráci značky Kama s další českou značkou, deers . Z tohoto spojení vznikly dechberoucí luxusní čepice z Merino vlny, zdobené roztomilými jelínky od designerky Kamily Písaříkové.

cepice od designerky Kamily Pisarikove

Ještě jste se nerozhodla čím se na zimu pořádně zahřát?

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.